Мінфін - Курси валют України

Встановити
13 березня 2018, 9:18

Мін’юст запустить систему арешту рахунків боржників

Міністерство юстиції запровадить систему арешту рахунків боржників, щоб розробити автоматизований процес збирання та примусового стягнення боргу.

Міністерство юстиції запровадить систему арешту рахунків боржників, щоб розробити автоматизований процес збирання та примусового стягнення боргу.
Мін’юст запустить систему арешту рахунків боржників/Фото: unn.com.ua

Про це повідомляє прес-служба Мін’юсту.

«Запровадження електронного арешту коштів, які містяться на рахунках боржника в банках та інших фінансових установах, є одним із пріоритетних кроків реформи примусового виконання рішень й інших органів, адже Україна взяла зобов’язання перед Міжнародним валютним фондом щодо прийняття закону, який автоматизує процес збирання та примусово стягнення боргу», — йдеться у повідомленні.

Наразі виконавець отримує інформацію про рахунки боржника шляхом направлення запиту до Державної фіскальної служби.

Однак ці дані стосуються лише юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців. Отримати інформацію про рахунки громадян можливо шляхом направлення запитів до всіх банківських установ країни поштою.

У відомстві зазначають, що на практиці боржники встигають вивести кошти з рахунків, а інколи постанова губиться і не надходить до банку.

Коментарі - 4

+
+5
correspondent
correspondent
13 березня 2018, 10:02
#
Хм, а у должников еще и средства есть?
Ну-ну, кто тогда понесет деньги в банки? Будут тогда дома под подушкой хранить.
+
0
Dron1983
Dron1983
13 березня 2018, 11:34
#
У должников, скоро и дома не будет.
+
0
correspondent
correspondent
13 березня 2018, 14:07
#
Да и так домов пустующих в селах… Есть и такие села, где одна-две семьи живут и 100 хат разваливается. Даже по окраинам мегаполисов такое.
Заберут дома — и куда их? Кто купит?
+
0
09104
09104
13 березня 2018, 22:17
#
Интересная дискуссия. Но про счета критика в тему. В плане купить действительно проблема: затея не из дешёвых. Кредиты брать стрёмно: отдавать тяжело и не всем дают по ряду различных причин.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися