Мінфін - Курси валют України

Встановити
12 березня 2018, 15:40

Порошенко виступає за проведення податкової амністії в Україні

Президент Петро Порошенко виступає за проведення податкової амністії в Україні, щоб українці могли заплатити відповідний податок, завести гроші в Україну і законно інвестувати кошти в українську економіку.

Президент Петро Порошенко виступає за проведення податкової амністії в Україні, щоб українці могли заплатити відповідний податок, завести гроші в Україну і законно інвестувати кошти в українську економіку.
Порошенко виступає за проведення податкової амністії в Україні/Фото: gordonua.com

Про це він сказав на зустрічі з представниками бізнес-спільноти 12 березня в Києві, передає «Інтерфакс-Україна».

«Я пропоную ще раз повернутися до обговорення так званої „нульової“ декларації. Ми не можемо говорити про те, що кожен українець в чомусь винен, треба дати можливість кожному українцю заплатити відповідний податок, відповідно до закону, завести гроші в Україну, інвестувати їх в українську економіку і відчувати себе вільним громадянином вільної країни», — заявив він.

Глава держави запропонував присутнім приєднатися до розробки законопроекту про так званої «нульової» декларації.

«Я не буду його подавати зараз. Але якщо ви це підтримуєте, я пропоную нашу спільну роботу для того, щоб захистити, в першу чергу, малий і середній бізнес», — зазначив президент.

Податкова амністія — це низка заходів з надання платникам податків права сплатити суми податків, за якими минули встановлені податковим законодавством терміни платежів.

Коментарі - 2

+
+25
semenvekselberg
semenvekselberg
12 березня 2018, 16:11
#
Ряд европейских стран в своё время провёл налоговую амнистию и выручил немало денег. И хотя лица, в ней участвовавшие, и получили индульгенцию по конкретным финансовым вопросам, но навсегда были внесены в чёрные списки министерства. В некоторых случаях и противозаконно были возбуждены уголовные дела. Так что наработанные схемы и технологиии западных налоговиков, запланированные у нас к применению — это не палка, а бита о двух концах.
+
+10
patriot86
patriot86
12 березня 2018, 16:23
#
«надо дать возможность каждому украинцу заплатить соответствующий налог» серйозно? близько 80 % населення знаходяться за межею бідності — ООН, кожен четвертий українець живе від зарплати до зарплати, близько 5 % населення взагалі не вистачає на харчування, 42 % населення обмежує себе в харчуванні і тд…
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися