Мінфін - Курси валют України

Встановити
12 березня 2018, 13:52

Україні необхідна макрофінансова допомога — Гройсман

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман підкреслив важливість отримання нової макрофінансової допомоги від ЄС, оскільки вважає, що на сьогоднішній день говорити про самостійне подоланні країною всіх викликів, включаючи обслуговування зовнішніх боргів, передчасно.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман підкреслив важливість отримання нової макрофінансової допомоги від ЄС, оскільки вважає, що на сьогоднішній день говорити про самостійне подоланні країною всіх викликів, включаючи обслуговування зовнішніх борг
Володимир Гройсман/Фото: prm.ua

«Всі умови будуть визначені саме Європейською комісією, є якийсь набір рішень, які необхідні для того, щоб отримати цю підтримку», — заявив Гройсман, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Він додав, що є ряд умов, які необхідно виконати Україні, щоб отримати цей фінансовий ресурс. «Зараз ми якраз, спільно з Європейською комісією над цим працюємо», — сказав прем'єр.

Гройсман також зазначив, що дані кошти будуть спрямовані до держбюджету України.

«На сьогоднішній день рано поки говорити про те, що ми можемо самостійно долати всі виклики, зокрема і обслуговування зовнішніх боргів. Тому така підтримка нам необхідна», — додав прем'єр.

У той же час він підкреслив, що необхідно працювати над зростанням української економіки, щоб вона стала більш самодостатньою.

Раніше «Мінфін» повідомляв, що Європейська комісія затвердила пропозицію про нову програму макрофінансової допомоги для України на суму до 1 млрд євро для підтримки економічної стабілізації та структурних реформ.

Коментарі - 2

+
+40
Maleficarum
Maleficarum
12 березня 2018, 15:21
#
«На сегодняшний день рано пока говорить о том, что мы можем самостоятельно преодолевать все вызовы, в частности и обслуживание внешних долгов. Поэтому такая поддержка нам необходима», — добавил премьер." Ну и так понятно- что без внешних кредиторов стране кирдык. Надо называть вещи своими именами — а не лукавить Г-н Гройсман
+
0
ROMA KOMA
ROMA KOMA
12 березня 2018, 15:36
#
Лучше бы вернули предыдущие помощи с оффшоров…
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися