Мінфін - Курси валют України

Встановити
12 березня 2018, 11:43

Мільярд від ЄС: Україна повинна виконати низку умов

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявляє, що Україна повинна виконати низку умов для надання 1 млрд євро макрофінансової допомоги.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявляє, що Україна повинна виконати низку умов для надання 1 млрд євро макрофінансової допомоги.
Мільярд від ЄС: Україна повинна виконати низку умов/Фото: polvisti.com

Про це він повідомив на спільному з верховним представником Європейського Союзу Федерікою Могеріні брифінгу, передають Українські Новини.

«Це рішення, яке дозволяє нам отримати макрофінансову допомогу в рамках 1 млрд євро. Всі умови будуть визначені саме Європейською комісією. Є набір рішень, які необхідні для того, щоб отримати цю підтримку. Ця підтримка повинна бути спрямована в бюджет країни, але я підкреслюю, що є певні умови, які повинна виконати Україна для того, щоб отримати цей ресурс», — сказав він.

За його словами, на даний момент Україна спільно з ЄС працює над цим питанням.

При цьому прем'єр не уточнив, про які саме умови йдеться.

Раніше «Мінфін» повідомляв, що Європейська комісія затвердила пропозицію про нову програму макрофінансової допомоги (MFA) для України на суму до 1 млрд євро для підтримки економічної стабілізації та структурних реформ.

Коментарі - 1

+
+43
Игорь Коляда
Игорь Коляда
12 березня 2018, 12:38
#
При этом премьер не уточнил, о каких именно условиях идет речь.

Судя по последним новостям, в ЕС уже узнали о дотациях «любим друзям» президента — «Мироновский хлебопродукт», у которого получается и дивиденды выплачивать, и дотации от государства получать.
И их это очень возмутило, в отличие от наших «эффективных» государственных менеджеров.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися