Мінфін - Курси валют України

Встановити
6 березня 2018, 14:20

В ДФС розповіли, як змінювалась податкова пільга протягом 15 років

У 2018 році сума податкової соціальної пільги (ПСП) зросла до 881 грн, в той час як у 2017 році вона була на рівні 800 грн. Про це розповіло головне управління ДФС у Тернопільській області.

У 2018 році сума податкової соціальної пільги (ПСП) зросла до 881 грн, в той час як у 2017 році вона була на рівні 800 грн.
Фото: tr.sfs.gov.ua

Як повідомляють податківці, розмір ПСП складає 50 % від прожиткового мінімуму для працездатних осіб (у розрахуванні на місяць), встановленого на 1 січня звітного податкового року.

Податкова пільга дозволяє зменшити нараховану місячну суму заробітної плати на суму податкової соціальної пільги. Тобто з суми нарахованої заробітної плати вираховується сума податкової соціальної пільги, а вже після цього заробітна плата оподатковується ПДФО.

Податкова пільга надається за певних умов. Так, застосовується вона лише до заробітної плати і не стосується інших доходів, наприклад, доходів підприємців, а також отриманих від проведення незалежної професійної діяльності, гонорарів нотаріусів, адвокатів та ін.

Пільга надається роботодавцем з дня отримання від платника заяви і документів, які підтверджують право на пільгу. Якщо платник одночасно з зарплатою отримує виплати з бюджету у вигляді стипендії, грошового або майнового забезпечення учня, студента, аспіранта, ординаторат а ін., то у цьому випадку пільга не застосовується.

Отримати пільгу людина може лише за одним місцем роботи.

Батькам, які мають двох і більше дітей, податкова пільга надається на кожну дитину. При цьому для одного з батьків граничний розмір заробітної плати, який дає право на пільгу, збільшується залежно від кількості дітей у віці до 18 років. Наприклад, якщо в родині двоє дітей, то пільга вже складатиме 1762 грн (881 грн на кожну дитину), а розмір доходу для її отримання зростає до 4940 грн (по 2470 грн на кожну дитину). Право на податкову соціальну пільгу мають обоє батьків.

Розмір податкової соціальної пільги у розрізі років

Читайте також: Податкова соціальна пільга (ПСП) — 2018: актуальні цифри

Коментарі - 1

+
0
ballistic
ballistic
6 березня 2018, 14:35
#
Краще б намалювали
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися