Мінфін - Курси валют України

Встановити
5 березня 2018, 14:34

Мінсоцполітики змінить механізм нарахування пенсій

Міністерство соціальної політики планує змінити механізм нарахування пенсій, збільшивши роль стажу роботи в порівнянні з розміром заробітної плати при нарахуванні пенсії пенсіонерам.

Міністерство соціальної політики планує змінити механізм нарахування пенсій, збільшивши роль стажу роботи в порівнянні з розміром заробітної плати при нарахуванні пенсії пенсіонерам.
Мінсоцполітики змінить механізм нарахування пенсій/Фото: strana.ua

Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева, повідомляє прес-служба міністерства.

За словами Реви, підготовка до другого етапу пенсійної реформи, що буде реалізовуватися в 2019 році, вимагає нейтралізації сьогоднішніх дисбалансів, які виявила реформа на першому етапі.

«Це стосується пенсіонерів, які мають великий стаж роботи, але надбавки до пенсії в жовтні 2017 року вийшли не високими, оскільки друга необхідна умова для адекватного розміру осучаснення — отримання за свою роботу зарплати, яка виявилася не високою», — зазначив міністр.

Рева пояснив, що для цієї категорії пенсіонерів міністерство продумує механізм, як зробити так, щоб роль стажу була більшою, ніж роль заробітної плати.

«Нагадую, що впроваджена пенсійна реформа відбила ту соціальну реальність, в якій жили люди. І сьогодні ми вже по факту отримали результат, який змушує нас виправити деякі перекоси», — заявив міністр.

Рева додав, що ще одна проблема це — перерахунок пенсії вийшов менше очікуваного у деяких пенсіонерів з числа тих, хто працював, будучи на пенсії, а потім звільнився. Так складається тоді, коли заробітна плата була менше, ніж до виходу на пенсію. Тобто, стаж дорахували, а коефіцієнт упав.

За словами глави Мінсоцполітики, зараз готуються законодавчі зміни, за якими стаж дорахується автоматично, а коефіцієнт заробітку буде встановлюватися за бажанням пенсіонера.

Коментарі - 3

+
+4
Den86
Den86
5 березня 2018, 15:13
#
В этой «рехформе» еще очень много ПЕРЕКОСОВ.
Например, стаж чернобыльцев.
Нас, кто проживал и работал в зоне, отпустили согласно ЗУ на 5 лет раньше на пенсию.
С 1986 года- люди в зоне прожили от 10 лет до 32 лет, но в стаж, как военным или полиции не зачли.
Поэтому считаю, что эти 5 лет должны быть приплюсованы Пенсионным Фондам к стажу всех чернобыльцев автоматически.
Теперь о женщинах, которые пашут и дома, и на работе.
Во всех цивилизованных странах за каждого ребенка женщине начисляется 5лет стажа.
В Германии фрау с двумя детьми и одним годом работы получает полную пенсию из расчета зарплаты за 1 год работы. Страховой стаж 11лет.
Страны ЕС, США, Израиля имеют аналогичные требования к стажу женщин.
+
+18
wassa14
wassa14
5 березня 2018, 15:24
#
За січень-лютий власні надходження ПФ склали 28.7 млрд.грн. Виплатили — 62 млрд.грн. Нас чекає ще багато пенсійних реформ.
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
7 березня 2018, 21:51
#
Ну так 50% дефицит никуда не исчез, а только усугубился…
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися