Мінфін - Курси валют України

Встановити
4 березня 2018, 12:41

Купівля Tesla Semi окупиться за 1,5 року — DHL

Президент транспортного підрозділу логістичної компанії DHL Джим Монкмайер заявив, що очікує від електричних вантажівок Tesla Semi економії на рівні десятків тисяч доларів на рік.

Президент транспортного підрозділу логістичної компанії DHL Джим Монкмайер заявив, що очікує від електричних вантажівок Tesla Semi економії на рівні десятків тисяч доларів на рік.
Фото: inverse.com

Про це він розповів в інтерв'ю виданню Reuters, повідомляє ITC.

«Ми очікуємо, що зможемо окупити покупку Tesla Semi всього за півтора року, грунтуючись на витраті і вартості електрики, а також на більш дешевому технічному обслуговуванні. Електричні двигуни набагато простіші як з точки зору кількості складових частин, так і з точки зору запчастин, необхідних для їх ремонту» — заявив Монкмайер.

Варто зазначити, що під час анонса Tesla Semi Ілон Маск пообіцяв, що покупка електричної вантажівки окупить себе всього за два роки за рахунок більш низької вартості електрики в порівнянні з дизельним паливом і більш простої конструкції, яка не вимагає такого складного і дорогого обслуговування, як класичні тягачі.

Втім, є велика різниця між заявами бізнесмена, який рекламує свій товар і відгуками користувача продукції. Саме тому заява президента транспортного підрозділу логістичної компанії DHL Джима Монкмайера заслуговує на окрему увагу.

Дивіться також: Вражаючий розгін електровантажівки Tesla Semi. Відео

Його компанія ще не отримала замовлені вантажівки Tesla Semi для тестування в реальних умовах, проте доступ до докладної документації та багатий досвід використання вантажного транспорту дозволяє йому робити досить точні і зважені прогнози.

У свою чергу Ілон Маск, зазначив в Twitter, що термін окупності — це не єдине, чим зможе здивувати комерційна версія Tesla Semi.

«Я відчуваю оптимізм з приводу того, що фінальна версія Tesla Semi отримає більш просунуті характеристики в порівнянні з оголошеними в момент анонса, причому за ту ж вартість. Tesla Semi буде чимось абсолютно особливим» — заявив Маск.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися