Мінфін - Курси валют України

Встановити
28 лютого 2018, 14:35

Інфляція в єврозоні впала до мінімуму з 2016 року

Інфляція в єврозоні впала в лютому до найнижчого рівня за останні пару років, але базова інфляція залишалася стабільною напередодні засідання Європейського центрального банку, яке очікується наступного тижня, повідомляє експерт компанії Weltrade.

Економісти ЄЦБ наступного тижня представлять переглянуті квартальні прогнози зростання та інфляції, які, на думку спостерігачів ринку, можуть бути ключовими для наступного рішення центрального банку.

Офіційні дані статистичного агентства ЄС Eurostat в середу показали, що рівень інфляції в єврозоні в річному численні знизився з 1.3% до 1.2% в лютому, до найнижчого рівня з грудня 2016 року.

Однак базова інфляція, яка виключає волатильні ціни на продовольство, енергію, алкоголь і тютюн, залишилася незмінною на рівні 1%. Інфляція в сфері послуг і не енергетичних промислових товарів збільшилася за цей період.

Зокрема, ціни на електроенергію впливають на зниження рівня інфляції протягом декількох місяців, в той час як на лютневі дані також вплинуло різке падіння інфляції цін на продовольство, аналогічне тому, яке було зареєстровано в Німеччині (читати детальніше).

Політики попереджають, що високий курс євро може загрожувати середньостроковій інфляційної мети ЄЦБ близькою до 2%. Незважаючи на вражаючий недавнє зростання курсу єдиної валюти по відношенню до долара, вона залишалася досить стабільною на торгово-зваженій основі за останні шість місяців.

Ці дані не зробили значного впливу на євро, який знизився приблизно на 0.15% по відношенню до долара безпосередньо під час публікації звіту.

Приєднуйтесь до швидкозростаючого ринку форекс, слідуючи за досвідченими трейдерами з усього світу. Копіюйте їх торгові стратегії і отримуйте їх угоди на вашому інвестиційному рахунку. Детальніше.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися