Мінфін - Курси валют України

Встановити
28 лютого 2018, 11:47

Долар вниз, bitcoin вгору — прогноз аналітика на найближчі півроку

На сьогоднішній день населення України найбільше цікавиться курсом Bitcoin і курсом долара США. Саме про ці фінансові інструменти буде мова.

За останні 1,5 місяці національна валюта України зросла більше ніж на 6,5% в порівнянні з доларом США. Своєю думкою з цього приводу поділився фінансовий аналітик Шевчук Сергій. Він виділив декілька причин:

  • зниження активності сезонного впливу: період опалення, зменшення витрат в енергетиці, розрахунок за валютними контрактами та інше;
  • пожвавлення міжнародних товарних відносин. Нам з початку року вдалося перевиконати ліміт за експортними квотами за кількома типами товарів. Варто зауважити, що в першому кварталі 2017 року ми збільшили експортні поставки на 35% в порівнянні з цим же періодом 2016-го. Я вважаю, що така тенденція збережеться і в 2018 році;
  • НБУ в січні підвищив банківську облікову ставку з 14,5% до 16%. Це стимулювало посилення нацвалюти;
  • з початку поточного року американський «бакс» ослаб на міжнародному ринку майже на 4%. Це сприяло також зниженню курсу USD.

«Я вважаю, що зміцнення гривні триватиме до кінця серпня, тому що курсоутворення в нашій країні піддається циклічності: з початку весни до кінця літа гривня зміцнюється, а восени і взимку — слабшає. За моїми розрахунками, я буду очікувати на початок вересня курс долара США в обмінниках на позначці 26» — так вважає фінансовий експерт компанії «Центр Біржових Технологій».

А що Bitcoin?

Весь криптовалютний ринок з середини грудня минулого року показав дуже сильне падіння. Адже майже за 11 тижнів ціна на найголовнішу криптовалюту в світі — Bitcoin впала майже на 70%, знизившись нижче позначки $6000.« Таке падіння за такий короткий термін — це абсолютно очікувана ситуація, і я про це попереджав. Нагадаю, що за попередній рік ціна на Bitcoin збільшилася майже на 2000% (тобто в 20 разів). Після кожного зростання йде падіння і чим сильніший підйом, тим сильніше падіння, що і сталося з ціною на Bitcoin. Я переконаний в тому, що 2017 рік визначив серйозність настрою світової спільноти по відношенню до криптоекономіки. Я вважаю, що відновлення зростання капіталізації Bitcoin не за горами. Про це свідчить вихід Bitcoin на найбільший у світі торговий майданчик — Чиказьку товарну біржу. Це є дуже сильним аргументом для підвищення інвестиційної привабливості криптовалюти в майбутньому. Сьогодні вартість однієї монети Bitcoin знаходиться біля рівня $10 тис. За моїми особистими прогнозами, я буду очікувати в найближчі півроку тест рівня $15 тис., а в грудні 2018-го досягнення позначки в $20 тис.» — так вважає Сергій Шевчук.

Що ще може принести дохід в 2018?

Якщо вас цікавлять інші фінансові інструменти, які зможуть принести прибуток в цьому році, подивіться онлайн-вебінар, який буде проводити провідний фінансовий експерт країни — Шевчук Сергій. Пройдіть просту реєстрацію за посиланням. До зустрічі на вебінарі!

Джерело: Мінфін