Мінфін - Курси валют України

Встановити
28 лютого 2018, 11:38

Рада НБУ схвалила Оцінку діяльності Правління у 2017 році

27 лютого 2018 року Рада Нацбанку схвалила відповідну Оцінку діяльності Правління і Рекомендації Правлінню НБУ та Уряду України.

27 лютого 2018 року Рада Нацбанку схвалила відповідну Оцінку діяльності Правління і Рекомендації Правлінню НБУ та Уряду України.
Рада НБУ схвалила Оцінку діяльності Правління у 2017 році/Фото: bank.gov.ua

Про це йдеться у повідомленні регулятора.

Як зазначається, Рада Нацбанку надала Рекомендації Національному банку та Кабміну.

Схвалено доопрацьовану з урахуванням результатів обговорення Оцінку Радою Національного банку України діяльності Правління Національного банку України щодо виконання Основних засад грошово-кредитної політики в 2017 році. Роботу Правлінню НБУ визнано такою, що є сприятливою для забезпечення цілей щодо інфляції в середньостроковій перспективі.

Рада відзначила покращення окремих показників банківського сектору.

Зокрема в 2017 році пожвавився приплив депозитів до банківської системи, спостерігалося підвищення активності банків на споживчому сегменті кредитного ринку України. У цілому поліпшилися показники рентабельності активів та капіталу банків України, а також значення економічних нормативів у цілому по банківській системі.

Було вказано на фундаментальні ризики банківського сектору, які залишалися значними.

«Рада Нацбанку вбачає за необхідне забезпечення подальшого розвитку співпраці Національного банку з Урядом України та іншими органами виконавчої влади у розбудові відповідних інституційних умов ефективного досягнення та підтримки цінової стабільності в державі, у тому числі в частині прогнозування макроекономічних показників», — йдеться у повідомленні.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися