Мінфін - Курси валют України

Встановити
27 лютого 2018, 14:19

Голова МВФ: економічне зростання сильне, але країни мають бути готові до змін

Керуючий директор Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард заявила у вівторок, що світова економіка демонструє стійке зростання, але перспективи змінюються на тлі підвищення ризиків торгового протекціонізму, нормалізації грошово-кредитної політики і технологічними змінами, повідомляє експерт компанії Weltrade.

Лагард, виступаючи на конференції МВФ в Джакарті в рамках підготовки до щорічної зустрічі Фонду на Балі в жовтні, сказала, що МВФ прогнозує, що глобальне зростання досягне 3.9% в 2018 і 2019 роках. Прогноз не змінився в порівнянні з січнем і був підвищений з 3.7%, прогнозованих у 2017 році.

Вона сказала, що країни АСЕАН готуються до підвищення процентних ставок в країнах з розвиненою економікою, таких як Сполучені Штати і Європа, але попередила, що політики повинні проявляти пильність щодо впливу ставок на фінансову стабільність і нестійкі потоки капіталу.

«Ми знаємо, що це буде мати побічні ефекти у всьому світі. Ми вже давно знаємо, що це станеться », — сказала Лагард. «Поки неясно, як цей перехід вплине на інші країни, компанії, робочі місця, доходи».

Країни АСЕАН повинні використовувати нові моделі зростання, які в більшій мірі орієнтовані на внутрішній попит, регіональну торгівлю та економічну диверсифікацію і повинні бути готові до технологічних змін, таким як збільшення автоматизації виробництва, штучний інтелект, біотехнології, нові фінансові технології та цифрові валюти.

Хоча вони можуть скоротити деякі робочі місця, важливо, щоб країни активізували зусилля з навчання робітників, щоб краще підготувати їх до використання нових технологій.

«Багато робочих місць будуть порушені так чи інакше, деякі з них зникнуть, але багато хто з них постраждають через автоматизацію. Тому нам потрібно подумати про майбутнє ринку праці », — сказала Лагард, додавши, що єдиного підходу немає, і багато країн будуть будувати свій власний шлях.

Лагард наголосила на індонезійській фірмі Go-Jek, яка пропонує клієнтам послуги доставки на мототаксі і вантажівках, як приклад технологічних інновацій, орієнтованих на конкретні країни, і призначених для державних потреб і робочої сили країни.

Конкурси трейдерів стали дуже популярні. Для кожного учасника вони надають реальний шанс не тільки отримати додаткові знання трейдингу, але і відточити свої торгові стратегії.

За матеріалами Weltrade

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися