Мінфін - Курси валют України

Встановити
27 лютого 2018, 14:32

G7 закликала Верховну Раду до якнайшвидшого призначення глави НБУ

Посли країн «Великої сімки» G7, закликають Верховну Раду в найкоротші терміни призначити нового голову Національного банку України.

Посли країн «Великої сімки» G7, закликають Верховну Раду в найкоротші терміни призначити нового голову Національного банку України.
G7 закликала Верховну Раду до якнайшвидшого призначення глави НБУ/Фото: plenglish.com

Про це йдеться в спільній заяві дипломатів, опублікованому в мікроблозі Twitter канадського головування групи підтримки послів «Великої сімки».

«Ми закликаємо до невідкладного процесу обрання голови НБУ, який здатний впроваджувати незалежну політику банку», — йдеться в заяві.

Посли підкреслили, що призначення глави Нацбанку має вирішальне значення для збереження інституційної цілісності центрального банку.

Крім того, пояснюють посли, НБУ відіграє важливу роль у підтримці макроекономічної стабільності.

У зв'язку з цим, сильне і незалежне керівництво центрального банку є необхідною умовою підтримки економічного зростання, залучення інвестицій і підвищення рівня життя всіх українців.

Нагадаємо, раніше «Мінфін» писав, що спікер українського парламенту Андрій Парубій заявив, що призначення голови Національного банку України буде пріоритетним питанням поточного пленарного тижня Верховної Ради.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися