Мінфін - Курси валют України

Встановити
27 лютого 2018, 10:02

«Автора» біткоіна звинуватили в шахрайстві на $5 млрд

Самопроголошений творець біткойна Крейг Райт звинувачений в США в шахрайстві на більш ніж $ 5 млрд у вигляді криптовалюти та інших активів з майна компанії з комп'ютерної безпеки.

Самопроголошений творець біткойна Крейг Райт звинувачений в США в шахрайстві на більш ніж $ 5 млрд у вигляді криптовалюти та інших активів з майна компанії з комп'ютерної безпеки.
"Творця" біткоіна звинуватили в шахрайстві на $5 млрд/Фото: coinmedia.ru

Про це пише «Інтерфакс-Україна» з посиланням на Bloomberg.

Райт звинувачується в підробці контрактів і підписів, за якими йому були передані біткоіни, здобуті його колегою Дейвом Клейманом, померлим у 2013 році. На Райта подав до суду брат Клеймана.

Сім'я Клеймана стверджує, що вони володіють правами на володіння більш ніж 1 млн біткоінів і технологіями блокчейна, які добув і розробив померлий Клейман, а також, що ці активи оцінюються в $ 5 млрд.

«Крейг підробив кілька контрактів, які мали на увазі передачу активів Дейва компаніям і структурам Крейга, — сказав агентству адвокат сім'ї Клейнман. — Крейг „уклав“ їх заднім числом і підробив підпис Дейва».

Райт в 2016 році заявляв, що був одним з головних учасників команди, яка створила біткоіни, діючи під псевдонімом Сатоши Накамото. Однак він не надав доказів своїх слів. Зараз Райт живе в Австралії, отримати від нього коментар Bloomberg не вдалося.

Райт і Клейман заснували компанію W & K Info Defense Research LLC, яка працювала в сфері кібербезпеки, в 2011 році. Разом вони працювали над створенням біткойна і займалися «значними майнінговимі операціями», випливає з позову. На момент смерті Клеймана вони контролювали мінімум 1,1 млн біткоінів.

До суду також представлене ​​електронне листування Райта і Клеймана, в якому вони згадують, що Райт контролює як мінімум 300 тис. біткоінів, а Клейман — 700 тис.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися