Мінфін - Курси валют України

Встановити
22 лютого 2018, 11:17

На валютному ринку все непросто: долар подорожчає

У четвер на валютному ринку можлива чергова зміна тренда. Вчорашній хід торгів відверто розчарував покупців валюти, які сподівалися на більш істотне падіння курсу і «дешевий розпродаж» дводенних обов'язкових продажів. Цього не сталося.

У четвер на валютному ринку можлива чергова зміна тренда.
Фото: flickr.com

Частково це пов'язано з деякими загадками в поведінці Нацбанку, який виходив у форматі «запиту кращого курсу» і при настрої ринку на зниження котирувань фактично підтримав долар. Потім вихід великих покупців валюти фактично вирівняв попит і пропозицію вже остаточно.

Всього, за нашими даними Нацбанк купив близько 10 млн доларів. Це дещо змінює картину торгів на найближчі дні. З одного боку - продавці отримали чіткий сигнал від регулятора - курс сильно просідати не буде, весь надлишок викупить НБУ. З іншого - є передумови до потенційного подорожчання долара - як за рахунок міжнародних чинників (публікація протоколів ФРС), так і за рахунок наближення періоду виходу на ринок основних сум відшкодування ПДВ (очікується їх основні обсяги з наступного тижня). Це підштовхує експортерів до ідеї притримати валюту до кращих часів.

На користь гривні поки грає тільки фактор скорочення розриву між безготівковими та готівковими котируваннями, що виключає активну розгойдування котирувань за рахунок спекулятивних переливів з одного сегмента валютного ринку на інший і майже збереження тих же залишків на коррахунках банків. На ранок четверга вони практично не змінилися - 49,6 млрд гривень.

Ситуація на валютному ринку явно неоднозначна - експортери спробують створити тренд на подальше подорожчання валюти, притримуючи валютні запаси до кращих часів. На четвер «Мінфін» прогнозує коридор по долару в межах 27,03-27,15 гривень при укладанні до 670 угод на суму до 410 млн доларів. Ми знову не виключаємо виходів НБУ на торги з відповідною ситуації інтервенцією.

Ситуація на готівковому валютному ринку:

Курс американської валюти в банках на 10 ранку: прийом 26,80-27,00 і продаж 27,10-27,30 гривень.

В обмінниках фінкомпаній: купівля 26,95-27,04 гривень та продаж 27,09-27,20 гривень.

Про тенденції на торгах за 21 лютого можна прочитати тут, а графік котирувань по долару, євро і рублю - подивитися тут.

Моніторинг настроїв валютного ринку:

За офіційним курсом і міжбанківським курсом настрої респондентів майже однакові.

33% (вчора було 17%) респондентів вважають, що курс Нацбанку буде нижче 27 гривень, 67% все ж не виключають його швидкого повернення вище 27,01 гривень.

34% (було 22%) респондентів розраховують на ринковий курс міжбанку нижче 27,00 гривень. 66% впевнені в його швидком поверненні вище рівня в 27,01 гривень.

Свої прогнози щодо офіційного і ринкового курсів долара ви можете залишити тут:

Слідкуйте за цікавими і ексклюзивними матеріалами «Мінфіну» в Telegram

Коментарі - 12

+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
22 лютого 2018, 11:32
#
Вцелом то на что подтолкнуло банки повысить курсы утром. так и вышло, на межбанке пока спрос превышает предложение. Что удивительно, пока черный рынок таким резким скачком не ознаменовался. Обычно он быстрее реагирует. Сейчас котировки межбанка и черного рынка уравнялись. Межбанк скорее всего разогреется на 10 коп, возможно после обеда и выше на закате.
Обьемы наверное будут не большими по дню.
+
+9
mplahuta
mplahuta
22 лютого 2018, 11:44
#
Всегда было интересно, кто пишет эти статьи, а главное придумывает для них заголовки из серии: На межбанке тревожно, Доллар взлетит, С куром все непросто и прочее подобное. Потом курс поднимается на 2-5 коп, а шумихи создается на 2-5 грн.
+
+14
Nekrasov
Nekrasov
22 лютого 2018, 11:50
#
Для mplahuta:
А Вы предпочитаете, чтобы они писали «все хорошо, прекрасная маркиза, все хорошо, все хорошо...»? Реально ж курс уходит вверх, причем с предпосылками дальнейшего роста как только выльется возмещение НДС на рынок.
+
+65
mplahuta
mplahuta
22 лютого 2018, 12:13
#
Не нужно никого тревожить подобными статьями. Реально курс контролирую несколько крупных покупателей и продавцов, а НБУ под них подстраивается. В январе кому-то из них нужно было хорошо продаться, поэтому курс взлетел до 29. Сейчас кому-то из них нужно нормально скупиться, поэтому курс просел до 27. Так было, и так будет. Просто об этом можно писать, можно не писать. А будоражить уставшее от этих качелей население подобными статьями, я считаю не нужно. У нас уже и так каждый дворник знает какой курс доллара, евро и рубля на сегодня
+
+14
Nekrasov
Nekrasov
22 лютого 2018, 12:40
#
Ну это Вы как-то примитивно рассуждаете. «Кому-то надо хорошо продаться» — курс до 29 гривен взлетел. Не создали бы условия -не взлетел бы. «Население будоражить такими статьями и каждый дворник...». Так они ж в магазин ходят — цены видят. которые в большинстве своем привязаны к курсу, бензин на заправках то же видят и т.д. это у власти надо спросить, почему в США и Европе мало кто из рядовых граждан вообще знает о кросс-курсе пары доллар/ евро и т.д., а тут все вынуждены под эту валютную рулетку плясать. Вот граждане и носятся как очумелые, потому как говорил когда известный персонаж Вицина — «стабильности нет...»
+
0
mplahuta
mplahuta
22 лютого 2018, 20:10
#
Это не примитивные рассуждения, это примитивная реальность. К сожалению это так, если вы не знали. Это бритьё баранов будет происходить пока властьимущее наконец не поймут, что это не лезвие ступилось, а уже всю шерсть до костей давно выбрили
+
0
vvv777tbt
vvv777tbt
22 лютого 2018, 16:56
#
Добрый Ош то мне
+
+42
Maleficarum
Maleficarum
22 лютого 2018, 11:57
#
«Частично это связано с некоторыми загадками в поведении Нацбанка, который выходил в формате «запроса лучшего курса»» Какие тут «загадки» У «Минфина» прослеживаются Непонятно… Страна в долгах неподъёмных Резервов собственных нет… Кредиторы отказываются кредитовать далее заёмщиков которые требования кредиторов нагло игнорят… НБУ будет в таких условиях прям выметать весь МБ под чистую… И мельче суммы буду хапать Если не для пополнения резервов- так для вывода лавэ в забугорье частным образом…
+
+14
Виталий Радчук
Виталий Радчук
22 лютого 2018, 12:17
#
Автор — жінка… Как дела на личном фронте? — все не просто…
Як справи з долларом? — все не просто
+
+15
AleksandrBank
AleksandrBank
22 лютого 2018, 12:46
#
Как то очень спокойно все проходит, межбанк замер, наличный замер с самого утра, и полный штиль.
Я так понимаю крупных покупателей пока не видно, потому был «психологический» скачек и потом дальнейшее спокойствие.
+
+9
AleksandrBank
AleksandrBank
22 лютого 2018, 12:47
#
https://minfin.com.ua/blogs/aleksandrbank/114665/
+
+15
AleksandrBank
AleksandrBank
22 лютого 2018, 13:36
#
Покупателей нет, курс движется в низ.

Нонсенс.

4 рабочих дня прошли на хорошей ноте
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися