Мінфін - Курси валют України

Встановити
21 лютого 2018, 11:17

НБУ: У 2017 році чисті гривневі кредити збільшилися на 42%

У 2017 році стан банківського сектору покращився – після більш як трирічної кризи практично всі ключові показники роботи банків мали позитивну динаміку.

У 2017 році стан банківського сектору покращився – після більш як трирічної кризи практично всі ключові показники роботи банків мали позитивну динаміку.
НБУ: У 2017 році чисті гривневі кредити збільшилися на 42%/Фото: dt.ua

Про це йдеться у шостому квартальному «Огляді банківського сектору», опублікованому НБУ.

Як зазначає регулятор, банки прискорили кредитування населення та розпочали нове кредитування бізнесу.

У 2017 році суттєво зросло кредитування населення – чисті гривневі кредити збільшилися на 42%.

Згідно із оглядом, найбільш високі темпи кредитування були у Приватбанку та приватних банків. Драйвером зростання було споживче кредитування.

«З ІІ півріччя банки пришвидшили нове кредитування бізнесу. Чисті гривневі кредити корпораціям у 2017 році найпомітніше зросли у іноземних та державних банках: +17,5% та +12,8% відповідно», -  йдеться в огляді НБУ.

Основні корпоративні позичальники, що забезпечили зростання кредитування — держмонополії, підприємства торгівлі та сільського господарства. Ставки за гривневими кредитами бізнесу та населенню за рік практично не змінилися.

Активне надання банками нових кредитів позитивно вплинуло на якість їхнього кредитного портфелю. За ІІ півріччя частка непрацюючих кредитів по системі знизилася на 3.2 в.п. до 54.5%.

У 2018 році Національний банк очікує на продовження стрімкого зростання споживчого кредитування, а також на пожвавлення гривневого кредитування бізнесу.

Коментарі - 1

+
0
Ukrmercy
Ukrmercy
21 лютого 2018, 11:28
#
«В 2017 году существенно возросло кредитования населения — чистые гривневые кредиты увеличились на 42%»- вот это красота
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися