Мінфін - Курси валют України

Встановити
20 лютого 2018, 12:22

Ворушилін: МВФ не завжди правий

Директор Фонду гарантування вкладів фізичних осіб Костянтин Ворушилін вважає, що представники МВФ не завжди розуміють реальну ситуацію в країні та економіці при здійсненні реформ.

Директор Фонду гарантування вкладів фізичних осіб Костянтин Ворушилін вважає, що представники МВФ не завжди розуміють реальну ситуацію в країні та економіці при здійсненні реформ.
Ворушилін: МВФ не завжди правий/Фото: ukrinform.ua

Про це він заявив в інтерв'ю Економічній правді.

Як зазначається, Ворушилін є членом ради фінансової стабільності.

Він згоден з тим, що МВФ є важливим кредитором для України, однак ставить під сумнів його ключову роль в проведенні реформ.

На його думку, до створення Антикорупційного суду необхідно підходити обережно.

«Найбільша проблема чиновників — треба приймати рішення. Ми втрачаємо економіку і країну через те, що не приймаємо рішення швидко. Чиновників залякали до такого стану, що вони не приймають рішень», — говорить Ворушилін.

«Ми йдемо в іншу крайність, а повинна бути золота середина. Контроль повинен бути, але і повинен бути правовий захист професійної діяльності. Цього в державі немає, тому ми будемо ходити по колу», — стверджує директор ФГВФО.

«МВФ далеко не всі речі розуміє. Коли робили фондування фонду, я сварився з місією МВФ. Елементарну річ я пояснював трьом місіям. Вставав і просто йшов», — сказав він.

Ворушилін вважає, що МВФ треба переконувати аргументами.

«Чи завжди прав МВФ? Не завжди. З МВФ потрібно розмовляти, йому потрібно доводити, він повинен розуміти ситуацію в країні, в економіці», — заявив Ворушилін.

«Гроші, які вони дають, це не так і багато. Але для того, щоб країна не впала в дефолт, щоб зробити повернення кредиторам, їх підтримка потрібна. Однак кредити МВФ — це не панацея від усіх бід», — сказав він.

«Панацея — це експорт, сильна економіка, можливість отримання інвестиційних грошей, валюта без відсотків. Ми зацікавлені в допомозі МВФ, щоб стабілізувати економіку і рухатися далі», — резюмував директор ФГВФО.

Коментарі - 8

+
+65
Maleficarum
Maleficarum
20 лютого 2018, 12:43
#
Ещё один будочник от рошена подключился к закидыванию лайном МВФ Как деньги брать- то МВФ давай и не трепыхайся Как ответ нести за проводимые реформы- то будочники сразу в кусты… Правильно МВФ дави эту мерзость шоколадную до последнего… Не давать денег вообще… Пусть будочники «изыскивают резервы» Китай ведь может дать семь ярдов Ги-ги…
+
+111
Кандидат в президенти лісу
Кандидат в президенти лісу
20 лютого 2018, 12:45
#
Після таких заяв людину треба звільняти з посади і проводити розслідування чи не корупціонер він
+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
20 лютого 2018, 12:51
#
Не кому проводить, все свои с детства, ты что.
+
+37
AleksandrBank
AleksandrBank
20 лютого 2018, 12:49
#
«По его мнению, к созданию Антикоррупционного суда необходимо подходить осторожно.» — конечно Уважаемый осторожно, так как ты быстро сядешь! На тебя пока запрет проверки со стороны СБУ и ГПУ, и в суды тебя пока не осудят, пока протекция Президента. Как только будет независимый суд. НАБУ быстро тебя упрячет.

««МВФ далеко не все вещи понимает. Когда делали фондирование фонда, я ссорился с миссией МВФ. Элементарную вещь я объяснял трем миссиям. Вставал и просто уходил», — сказал он.» — логика где в словах? Не идут на поводу у тебя и ты вставал и уходил? Тебе давно пора уйти и сесть по нормальному!

««Панацея — это экспорт, сильная экономика, возможность получения инвестиционных денег, валюта без процентов. Мы заинтересованы в помощи МВФ, чтобы стабилизировать экономику и двигаться дальше», — резюмировал директор ФГВФЛ.» — панацея это то что ты и вся команда Президента и НФ ничего не делает, продолжает грабить страну, не принимает решения и реформы, которые бы ограничили воров и жуликов чиновников.
+
+65
ballistic
ballistic
20 лютого 2018, 13:01
#
Так, МВФ може помилятися.
Але в питанні створення Антикорупційного суду МВФ на всі 100% правий.
+
+15
krendel
krendel
20 лютого 2018, 13:41
#
Даже не читая интервью этого перца можно сказать одно… Если берёте деньги у них — значит нефик потом мордой воротить, отдадите — тогда и умничайте!
+
+24
dmx77777
dmx77777
21 лютого 2018, 10:30
#
Ці руки на фото нічого ж не крали
+
0
krendel
krendel
21 лютого 2018, 10:50
#
Пааачти нiчого:)
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися