Мінфін - Курси валют України

Встановити
17 лютого 2018, 10:08

Японські трастові банки впровадять нові способи захисту біткоін-інвесторів

Після недавнього гучного злому біржі Coincheck, в результаті якого було викрадено понад $500 млн, японські трастові банки планують запропонувати нові способи захисту криптовалютних інвесторів, здійснюючи управління цифровими активами бірж.

Після недавнього гучного злому біржі Coincheck, в результаті якого було викрадено понад $500 млн, японські трастові банки планують запропонувати нові способи захисту криптовалютних інвесторів, здійснюючи управління цифровими активами бірж.
Фото: bitcoin.com

Про це повідомляє Nikkei Asian Review.

Подібні послуги, вважають фінансові інститути, забезпечать збереження коштів клієнтів навіть у разі банкрутства бірж.

Традиційно японські трастові банки займаються кредитуванням і прийомом заощаджень, а також здійснюють довірчі операції, як правило з майном або пенсійними фондами, пише Forklog.

Тепер вони можуть розширити спектр пропонованих послуг, охопивши криптовалютну індустрію. Згідно із задумом, користувачі криптовалютних бірж будуть, як і раніше, укладати на них торговельні угоди, однак управляти коштами будуть банки. Самі біржі при цьому стануть просто посередниками між трейдерами та фінансовими інститутами.

Першим, хто, як очікується, реалізує подібну ініціативу вже в квітні, стане Mitsubishi UFJ Trust and Banking. Крім того, надання подібних послуг планує і Sumitomo Mitsui Trust Bank.

Новий закон про платіжні послуги, що вступив в силу в квітні минулого року, вимагає, щоб біржі управляли засобами користувачів окремо від власних. Однак, зазначає видання, багато японських криптобірж — це невеликі стартапи з обмеженими інвестиційними можливостями, і часто кошти користувачів вони розглядають як власні. А останній інцидент з Coincheck, другий за розміром біржею в Японії, показав, що ризику піддаються і великі платформи, можливості яких з точки зору забезпечення захисту набагато ширше.

Гарантій повернення коштів інвесторам у разі шахрайства, злому або банкрутства при цьому, як правило, немає, і саме цю проблему і хоче вирішити Mitsubishi UFJ Trust and Banking. Чинне законодавство вимагає, щоб трастові банки управляли активами окремо, і у випадку з криптобіржами передбачається, що кошти користувачів будуть зберігатися в «холодних» гаманцях без підключення до мережі. Додатково банк буде створювати численні ключі до онлайн-гаманців — це допоможе запобігти неавторизований доступ і висновок великих сум.

Передбачається, що співпраця з трастовими банками допоможе біржам зробити транзакції безпечнішими, проте також є побоювання, що вони можуть стати більш тривалими. Проте, як показав інцидент з Coincheck, питання безпеки та збереження коштів клієнтів все більше виходять на передній план.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися