Мінфін - Курси валют України

Встановити
16 лютого 2018, 17:16

ПриватБанк попередив про нову схему масового фішингу особистих даних

ПриватБанк попередив клієнтів про появу в Україні нової схеми масового фішингу особистих даних під приводом подачі колективного позову до банку.

ПриватБанк попередив клієнтів про появу в Україні нової схеми масового фішингу особистих даних під приводом подачі колективного позову до банку.
Фото: "Мінфін"

Як говориться в офіційній заяві ПриватБанку, оголошений групою осіб збір даних клієнтів, нібито необхідний для подачі колективного позову до банку під вигаданими приводами, є безпрецедентним в історії банківського ринку випадком масового фішингу особистих даних.

«ПриватБанк нагадує своїм клієнтам, що передача особистих даних третім особам, тим більше через відкриті джерела і невідомі сайти, несе потенційну загрозу використання цих даних шахраями, — йдеться в офіційній заяві ПриватБанку. — Крім того, фішери припускають використання електронного цифрового підпису клієнтів, що може привести до заволодіння ЕЦП клієнтів третіми особами».

Як відзначають банкіри, фішери обіцяють клієнтам банку гроші в разі «виграшу» позову в обмін на заповнення анкети з зазначенням всіх особистих даних, в тому числі і тих, які можуть бути використані для шахрайських операцій.

Коментарі - 7

+
+5
AleksandrBank
AleksandrBank
16 лютого 2018, 17:49
#
Бедный Приват, нет ему спокойствия
+
+34
Цой Жив
Цой Жив
16 лютого 2018, 18:33
#
Популярність має зворотній бік.
+
+9
correspondent
correspondent
16 лютого 2018, 20:08
#
Новость… А почему же тогда сайт этот http://iskpb.com.ua/ не заблокировали? И эту информацию 24 канал озвучил https://24tv.ua/ru/protiv_privatbanka_gotovitsja_krupnejshij_kollektivnyj_isk_ot_ego_klientov_n927219.
А вот здесь https://112.ua/obshchestvo/protiv-privatbanka-gotovitsya-krupneyshiy-kollektivnyy-isk-ot-ego-klientov-433481.html уточняется, что данные банка были скачаны и отданы третьим лицам в сентябре прошлого года….
24 канал находится в собственности супруги львовского мэра Садового.
+
+30
Bura Tin
Bura Tin
17 лютого 2018, 6:46
#
Если посмотреть в реестре предприятий то видим что это реальное адвокатское обьединение. Мошеники на такое не пойдут. Поэтому Приват и нервирует. Поскольку когда им займутся 20 профи юристов. И иск полетит в международные суды надо будет платить. Вот и используется черный пиар.
+
0
correspondent
correspondent
17 лютого 2018, 17:06
#
Хммм… На Минфине — черный пиар? Ну и ну.
+
+15
Андрей Чувашов
Андрей Чувашов
19 лютого 2018, 6:46
#
А зачем гос.банку нервировать? Банкет ведь будет за счет плательщиков налога! )
+
0
Bura Tin
Bura Tin
19 лютого 2018, 16:22
#
Ну это да. На счет банкета… Так всегда с приватом. Владельцы снимают миллиарды. Деньги и сливки уходят куда то. А народ оплачивает кровью и здоровьем.
Рабы да и только.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися