Мінфін - Курси валют України

Встановити
15 лютого 2018, 10:59

Акції Baidu зросли на 4% після виходу фінансового звіту

Акції китайської технологічної компанії Baidu Inc. піднялися більш ніж на 4% після виходу позитивного квартального звіту. Фінансові результати компанії перевершили прогнози більшості аналітиків.

Доходи та виручка

BaiduКитайська компанія, яка є творцем однойменної популярної пошукової системи, повідомила про збільшення виручки на 29%. За 4 квартал 2017 року виручка Baidu склала 3.62 $ млрд.Річний прибуток компанії склала 64 юаня або 9.79 $ на акцію, тоді як річна виручка досягла 84,8 млрд. Юанів або 13.03 $ млрд., що виявилося вищим за прогнози аналітиків, які очікували виторг на рівні 84.66 млрд. юанів. Виручка компанії в річному обчисленні зросла на 20%.

Спочатку, компанія очікувала квартальний прибуток на рівні 3.34 $ млрд. — 3.52 $ млрд., що практично співпало з фактичними результатами компанії. Прибуток Baidu показала найбільший приріст за останні два роки, піднявшись на 29%.

У звіті за 4 квартал компанія також повідомила про збільшення операційної маржі та операційних доходів. Квартальний прибуток склала 2.29 $ на акцію.

Головними факторами зростання компанії є зростаючі можливості Baidu в області онлайн реклами. Виручка компанії від продажу реклами зросла на 26%, а кількість рекламодавців збільшилася на 2%. В даний час виручка від реклами становить приблизно 87% від загального прибутку компанії.

Плани Baidu на 2018 рік

У цьому році компанія планує збільшити інвестиції в сегмент мобільних технологій і штучного інтелекту. Недавні спроби Baidu щодо поліпшення даних сегментів показали хороший результат. У своїй пошуковій системі компанія запустила функцію розпізнавання голосу, яка дозволяє полегшити пошук для нових користувачів.Після високих результатів iQiyi протягом всього року, Baidu намір розширити свій мобільний додаток. Варто відзначити, що в третьому кварталі 2017 роки кількість щоденних активних користувачів досягла 160 мільйонів. В цьому році компанія розглядає можливість відділення мобільного сегменту і його переходу в окрему публічну компанію. Очікується, що первинне розміщення акцій відбудеться пізніше в цьому році.

Згідно з прогнозами компанії на перший квартал поточного року, виручка складе близько 3.22 $ млрд. Крім проведення IPO підрозділу iQiyi, компанія Baidu планує додати нові функції в свій мобільний додаток, зосередивши увагу на розвитку штучного інтелекту.Залишайтеся в курсі останніх новин ринку, завдяки оглядам Trade12.

Приєднуйтесь до кращого форекс брокеру, відкривши реальний рахунок з Trade12.com.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися