Мінфін - Курси валют України

Встановити
14 лютого 2018, 12:56

Чурій прокоментував зміцнення гривні

Зміцнення курсу гривні свідчить, що місце несприятливих сезонних чинників вже посіли більш сприятливі фактори. Під їх впливом з кінця січня на міжбанківському ринку зростала пропозиція валюти з боку клієнтів, а попит на неї знижався.

Зміцнення курсу гривні, свідчить, що місце несприятливих сезонних чинників, вже посіли більш сприятливі фактори, під впливом яких з кінця січня на міжбанківському ринку зростала пропозиція валюти з боку клієнтів при зниженні попиту на неї.
Чурій прокоментував зміцнення гривні/Фото: biz.censor.net.ua

Про це у коментарі заявив заступник голови НБУ Олег Чурій.

За його словами, по-перше, збільшилися надходження валюти від нерезидентів, що беруть участь в аукціонах Міністерства фінансів з розміщення ОВДП у гривні.

«З початку року обсяг гривневих ОВДП у портфелі нерезидентів зріс більш ніж в два рази – з 5,1 млрд грн до 12 млрд грн», — зазначив заступник голови.

По-друге,  за словами Чурія, відновлюється пропозиція валюти з боку аграрних підприємств після її сезонного зниження у січні.

По-третє, високій пропозиції валюти сприяло збереження сприятливої зовнішньої кон’юнктури для металургійної галузі.

Крім того, на стан валютного ринку вплинуло покращення девальваційних очікувань та збільшення пропозиції валюти з боку клієнтів на готівковому сегменті валютного ринку з другої половини січня внаслідок поступового зміцнення курсу гривні.

Зокрема, обсяг чистої пропозиції валюти на готівковому ринку зріс у січні до 257 млн дол, що є найбільшим обсягом за місяць з липня 2017 року.

Коментарі - 6

+
+64
AleksandrBank
AleksandrBank
14 лютого 2018, 13:25
#
То что эти факторы положительно повлияли, всем и так ранее стало ясно.
Вопрос в другом, когда возврат будет по этим ОВГЗ, которые выросли более чем в 2 раза вложения. 2-й момент как всегда МВФ и наши не выполняющиеся обещания, которые несут угрозу. В первую очередь для развития экономики, ботьбы с коррупцией и т.д. МВФ ясно дало понять в очередной раз — Закон Порошенка о спец.суде — не годится, и никто не согласится на такую фальш. Думаю МВФ будет стоять до конца, и это правильно.
Президент к сожалению, не понятно, готов ли он что-то делать во благо людей, а не во благо совего окружения и себя!
+
0
Григорий П
Григорий П
14 лютого 2018, 19:00
#
Думается мне, возврат основной массы ОВГЗ как раз подгадали под сезонные поступления валюты от продажи нового сх урожая
+
+61
nika1s
nika1s
14 лютого 2018, 13:39
#
Фото — сидит организм, который просто передал статданные и все.(и это еще легко сказано)
+
+54
AleksandrBank
AleksandrBank
14 лютого 2018, 15:11
#
Нет, и за это он получает не слабую ЗП :) моя мечта, а не работа :)
+
0
Олег Шишов
Олег Шишов
15 лютого 2018, 10:42
#
Неблагоприятные сезонные факторы сменились благоприятными сезонными… Кэп, Вас не хватало Я думаю этот отчёт они у Кульбиды заказывали.
+
+15
Maleficarum
Maleficarum
15 лютого 2018, 11:01
#
… не сказал главного при этом… Риски никуда не пропали. И с уходом МВФ кирдык будет конкретным и всеобъемлющим. Банкротство и дефолт будет при любом обменном курсе пары гривна- доллар Хоть на укрепляже гривона до ( даже) 20-ти гривень за доллар Хоть и при девале бумаги до сороковника- финал один- дефолт и банкротство… Так что держитесь за МВФ пока есть возможность до последнего Як моя баба казала «Як воша за кожуха»
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися