Мінфін - Курси валют України

Встановити
14 лютого 2018, 11:00

Валютний ринок у середу: куди йде курс

У середу на валютному ринку обстановка залишиться непростою, але в цілому буде знову на користь гривні.

У середу на валютному ринку обстановка залишиться непростою, але в цілому буде знову на користь гривні.
Валютний ринок в середу: куди йде курс/Фото: segodnya.ua

Ключовим драйвером зниження курсу будуть дії експортерів та імпортерів, пов'язані з майбутніми днями бюджетних розрахунків за минулий квартал і місяць.

Суми податкових зобов'язань у клієнтів досить значні і вони будуть змушені накопичувати їх у гривні ближче до днів бюджетних платежів. Це змусить експортерів активно заводити і продавати на міжбанку валюту, а імпортери будуть обмежені в своїх можливостях по її скупці.

Крім цього, вже який день підряд на ринку дуже активні з продажами аграрії та металурги. Перші готуються до наступаючих весняних польових робіт, а у других — виробничий процес має циклічний характер і при непростій ситуації з цінами на метал на світових ринках — вони поспішають активно попрацювати по виробництву і продажу металу на побоюваннях можливого швидкого зниження цін. Чи відбудеться воно — ніхто не знає, і тому металурги працюють за принципом «кувати залізо, поки гаряче».

Тому наближення податкових платежів і активність великих експортерів країни в найближчі дні і буде головною причиною зміцнення гривні.

За даними «Мінфіну» — сьогодні бажаючих продати валюту знову буде більше, ніж бажаючих її купити, що і забезпечить подальше зниження котирувань і знову дасть можливість Нацбанку продовжувати поповнювати ЗВР за рахунок викупу надлишку валюти на міжбанку.

На середу Мінфін очікує курсові коливання в межах коридору 26,60-27,70 гривень при укладанні до 590 угод на суму до 400 млн доларів. Ми не виключаємо чергового скуповування надлишку валюти з боку НБУ у вигляді відповідних інтервенцій.

Ситуація на готівковому валютному ринку:

Курс американської валюти в банках на 10 ранку: прийом 26,60-26,80 і продаж 26,90-27,15 гривень.

В обмінниках фінкомпаній: купівля 26,70-26,85 гривень та продаж 26,95-27,15 гривень.

Про тенденції на торгах за 13 лютого можна прочитати тут, а графік котирувань по долару, євро і рублю — подивитися тут.

Моніторинг настроїв валютного ринку:

За офіційним курсом і міжбанківським курсом настрої респондентів залишаються оптимістичними для гривні на сьогоднішній день.

64% респондентів вважають, що курс Нацбанку буде нижче 27 гривень, але 36% ще не виключають його повернення вище 27,01 гривень.

71% респондентів бачать ринковий курс міжбанку нижче 27,00 гривень. 29% все ж поки впевнені в його швидкому поверненні понад 27,01 гривень.

Свої прогнози щодо офіційного і ринкового курсів долара ви можете залишити тут:

Слідкуйте за цікавими і ексклюзивними матеріалами «Мінфіну» в Telegram

Коментарі - 6

+
+25
AleksandrBank
AleksandrBank
14 лютого 2018, 11:26
#
Эх, не сбылись прогнозы многих тут «ведущих» прогнозистов, а особенно «слесаря-меняла» БМВ760М, придется ему вернуться к своему привычному делу.

Как я писал вчера (можете опять гнобиться, я предупреждал), многие прогнозисты сегодня потерпят фиаско.

Опять же таки, не нужно вестись на комментаторов паникеров, которые инфо получают от бабок на рынке, продавцов автомобилей с рынка, и слесарей-ремонтников автомобилей для клиентов, которые им рассказывают о плачевной ситуацией с гривней.
https://minfin.com.ua/blogs/aleksandrbank/114075/
+
0
kozyrev
kozyrev
14 лютого 2018, 11:38
#
Вот это Вы все AleksandrBank к чему написали. Слесарей отбросим, но остальным текстом, что сказать-то хотели? В чем ваша сермяжная правда этого коммента или главное — просто что-то написать?
+
+15
AleksandrBank
AleksandrBank
14 лютого 2018, 12:07
#
Да в том, что хватит спекулировать и наганять страхи. Тебе kozyrev как человеку очень хорошо знакомым с межбанком, и работая там продолжительное время, поры бы включать другие факторы по курсу. Просто очень многие прогнозы делают в своих каких-то целях, на страхах и на «все пропало». Факторы всегда привязаны в какому-то сезону и активности, к каким-то действиям властей или бездействию. А не исключаю, что определенные факторы могут начаться со средины лета, ближе к осени, и они могут быть плачевны. Только вот от роста курса валюты, страдают все. Цены привязаны на все к валюте, бензин также, запчасти и авто и т.д.
+
0
kozyrev
kozyrev
14 лютого 2018, 13:04
#
Я думаю, что сейчас есть несколько факторов, которые принципиальны для дальнейшего развития событий по курсу: 1) МВФ — сотрудничаем ( не сотрудничаем); 2) проблемы с отрицательным платежным балансом на фоне изменения коньюктуры цен на зерно и металл; 3) поведение спекулятивного капитала (очень хорошо видно на примере теперешних скупок ОВГЗ); 4) денежно-кредитная политика НБУ и ситуация в самом банковском секторе;5) решения судов по искам акционеров группы Приват к Украине и по искам Украины к ним ( та же Укрнафта на 5 млрд долларов, приватбанковские суды), суд по 3 млрд Януковича и т.д.; 6) реальные действия правительства по выводу страны из экономической стагнации;7) приватизация (не приватизация) земли и части объектов госсобственности; 8) поведение гастарбайтеров (будут просто слать оттуда заморские деньги) или оглядятся там и став на ноги просто заберут родственников к себе на новую родину, снизив таким образом поток валюты в страну. Как-то так…
+
+15
idey
idey
14 лютого 2018, 11:51
#
Нужно записать все ходы НБУ и использовать для укрепления гривны.:) Если чо.
+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
14 лютого 2018, 13:19
#
НБУ со своими выходами, сбивает направление на укрепление гривни. После его выхода пошла коррекция, и курс уже не так так просел, если брать на начало дня.
Наличный, также колбасит и никто не хочет далее в низ идти. Застропорилось.
Из-за того что экономикой укрепление гривни не подкреплено, все ниже пробивать пороги — сложнее, с учетом «помощи» НБУ.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися