Мінфін - Курси валют України

Встановити
13 лютого 2018, 15:47

ФГВФО просить банкірів не допомагати акціонерам банків-банкрутів

Фонд гарантування вкладів фізосіб закликає керівників діючих банків не сприяти недобросовісним діям колишніх акціонерів неплатоспроможних банків.

Фонд гарантування вкладів фізосіб закликає керівників діючих банків не сприяти недобросовісним діям колишніх акціонерів неплатоспроможних банків.
ФГВФО просить банкірів не допомагати акціонерам банків-банкрутів/Фото: sobytiya.net

Про це йдеться в листі Фонду до банкірів.

Фонд заявляє, що більшість колишніх акціонерів і топ-менеджерів банків своїми рішеннями і ризиковою діяльністю довели банки до неплатоспроможності і не відчувають за собою ніякої відповідальності.

«Кричущі випадки розгортаються навколо таких банків, як Укрінбанк (кінцевий власник істотної участі з найбільшою часткою Клименко А. В.) та Златобанк (кінцевий власник істотної участі з найбільшою часткою Якименко А. А.), де колишні акціонери, отримавши в судах ситуативні перемоги щодо оскарження рішень про віднесення їх банків до категорії неплатоспроможних, „вибили“ з держреєстру ліквідаторів, заволоділи активами банків, при цьому залишивши борги Фонду, а в підсумку — і всім чинним банкам, які в тому числі за рахунок своїх внесків і спезбору змушені будуть їх повертати», — йдеться в листі.

Зараз ці екс-акціонери намагаються в найкоротші терміни реалізувати активи банків.

Фонду відомо про звернення екс-акціонерів і топ-менеджерів таких фінустанов до діючих банків з пропозиціями придбати активи цих неплатоспроможних банків.

А також прохання про відкриття нових кредитних ліній для них і афілійованих з ними юросіб, які, користуючись ситуацією, припинили виконувати свої вже існуючі зобов'язання перед Укрінбанком і Златобанком.

Фонд гарантування закликає діючі банки бути обачними при виборі своїх партнерів і ретельно зважувати всі обставини перед прийняттям рішень.

«Ми закликаємо банки усвідомлювати, що подібні дії акціонерів фактично є злочинними спробами завдати мільярдних збитків державі та кредиторам цих банків», — заявили у Фонді.

Коментарі - 1

+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
13 лютого 2018, 16:46
#
Все все заню, только никто ничего не делает.
Где наши суды и Юрка Прокурор, почему спустя сколько лет никто не сел, или много пачек в рот вставили. что все замолчали/?!
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися