Мінфін - Курси валют України

Встановити
13 лютого 2018, 12:42

ГПУ оголосила в розшук одного з керівників Дельта Банку

Генеральна прокуратура оголосила в розшук одного з керівників АТ «Дельта Банк», якого підозрюють у розтраті понад 1,118 млрд гривень.

Генеральна прокуратура оголосила в розшук одного з керівників АТ «Дельта Банк», якого підозрюють у розтраті понад 1,118 млрд гривень.
ГПУ оголосила в розшук одного з керівників Дельта Банку/Фото: cfts.org.ua

Згідно з повідомленням ГПУ, підозрюваний переховується від органів досудового розслідування.

«З метою забезпечення відшкодування завданих злочином збитків, під час досудового розслідування за клопотанням прокурора накладено арешт на рухоме і нерухоме майно, яке, згідно з отриманих відомостей, в сукупності підстав є майном, придбаного злочинним шляхом або отриманого за рахунок доходів від здійснення злочину», — повідомляє ГПУ.

Також в даний час Печерським районним судом Києва розглядаються заяви представників осіб, на яких зареєстровано незаконно придбане майно, про скасування арешту.

Як повідомлялося, тимчасова адміністрація в Дельта Банку була введена в березні 2015 року. У жовтні Нацбанк ліквідував фінансову установу.

У травні 2015 року ГПУ відкрила провадження проти посадових осіб банку. У жовтні Національний банк України ліквідував фінустанову.

У лютому 2017 року ГПУ повідомила про підозру в розкраданні 1,7 млрд грн екс-главі ради правління «Дельта Банку» Олені Поповій та трьом іншим особам.

Дельта Банк заснований в 2006 році. Його найбільшими акціонерами на початку 2015 року були Микола Лагун (70,6059%) і Cargill Financial Services International, Inc. (29,3941%).

Коментарі - 2

+
0
Yuriy Skakalsky
Yuriy Skakalsky
13 лютого 2018, 12:46
#
А толку?
+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
13 лютого 2018, 12:54
#
Действительно толку. Как минимум Лагун должен был сразу сесть, и оотобрано все имущество для покрытия убытков
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися