Мінфін - Курси валют України

Встановити
10 лютого 2018, 15:29

Найбагатші люди зі світу криптовалют за версією Forbes

Видання Forbes вперше опублікувало список «Найбагатших людей в світі криптовалют».

Видання Forbes вперше опублікувало список «Найбагатших людей в світі криптовалют».
Фото: ain.com

Рейтинг називають ідейним продовженням списку 400 найбагатших американців, який журнал складає з 1982 року.

Оцінка стану проводилася на основі декількох показників: обсягу криптовалют в наявності (підтвердженого декількома доказами), податкових виписок про торгівлю криптоактивами, продажу або володінню часткою в криптобізнесах, повідомляє AIN.

Вартість криптовалют, якими володіють учасники списку, зафіксована за курсом від 19 січня 2018 року. Мінімальний стан для потрапляння в топ — $350 млн. Середній вік учасників — 42 роки проти 67 років у членів традиційного «Forbes 400».

Кріс Ларсен, 57 років — $7,5 млрд- $ 8 млрд

Виконавчий голова і колишній CEO Ripple — компанія, яка займається проведенням міжнародних банківських транзакцій, використовуючи блокчейн. У його персональному володінні знаходяться 5,2 млрд XRP, випущеного Ripple токена. Сама компанія розпоряджається 61 млрд XRP, капіталізація цього активу — $95 млрд.

Джозеф Любін, 53 роки — $1 млрд — $ 5 млрд

Уродженець Торонто і колишній топ-менеджер Goldman Sachs є одним із засновників блокчейн-платформи Ethereum. Також він заснував компанію ConsenSys, у якій більше 600 співробітників і представництва в 28 країнах. Її спеціалізація — допомога крbптокомпаніям при запуску і випуску токенів, а також консалтинг.

Чанпенг Зао, 41 рік — $1,1 млрд — $2 млрд

Менш ніж за сім місяців Зао, більш відомий просто як CZ, заснував найбільшу в світі криптобмінку Binance. Набравши 6 мільйонів активних користувачів, Зао розширив бізнес до трьох країн в спробі уникнути тиску з боку регуляторів.

Брати Уінклвосс, 36 років — $900 млн — $1,1 млрд

Тайлер і його брат-близнюк Кемерон стали героями одного з найяскравіших камбеків в історії американського бізнесу. Вони купили біткоіни в 2012 році, коли попит був невеликий, і тримали актив. А ще вони створили в Нью-Йорку обмінну біржу, яка нещодавно подолала позначку в $300 млн щоденних транзакцій.

Меттью Меллон, 54 роки — $900 млн — $1 млрд

Спадкоємець багатої банківської імперії, Меллон займається криптовалютою вже кілька років, незважаючи на попередження близьких і друзів. Він був одним з перших інвесторів XRP, запущеного Ripple токена.

Брайан Армстронг, 35 років — $900 млн — $1 млрд

В золотій лихоманці цифрової епохи Армстронг саме той хлопець, що заробляє на продажу літаків для вимивання золота. Брайан заснував криптовалютну біржу Coinbase, найпопулярніший трейндинг-майданчик США, в 2012 році.

Меттью Росзак, 45 років — $900 млн — $1 млрд

Як говорить сам інвестор: «Я був дуже щасливий і заявився рано». Він дізнався про біткоіни в 2011 році і був учасником перших ICO. Крім того, він завжди шукає «новеньких» — за словами Розсака, він подарував Біллу Клінтону і Річарду Бренсону їх перші біткоіни.

Ентоні Ді Лорио, 43 роки — $750 млн — $1 млрд

Ді Лорио вклав частину коштів для заснування блокчейн-платформи Ethereum, а також володіє рядом сторонніх криптоактивів. Його стратегія проста — потрібно входити рано, а як тільки актив підросте і добре окупиться, грошима можна накачувати новий перспективний коін.

Брок Пірс, 37 років — $700 млн — $1 млрд

Колишній актор дитячого театру, Пірс встиг побувати засновником дюжини криптокомпаній, включаючи Mastercoin, Coinbase і Ethereum. Зараз він погрожує пожертвувати $1 млрд децентралізованому автономному ком'юніті, яке буде зареєстровано в якості благодійної організації — рішення про розподіл коштів прийматимуть при використанні блокчейна.

Міхаель Новогратц, 53 роки — $700 млн — $1 млрд

Колишній мільярдер, а також відомий хедж-менежер готується здійснити камбек у вищу лігу. Він займається криптовалютою з 2013 року, а в два роки тому покинув Fortress Investment Group, щоб повністю сфокусуватися на цій сфері.

Брендан Блумер, 31 рік — $600 млн — $700 млн

Уродженець штату Айова, бізнес якого зосереджений в Гонконзі, організував одне з найбільших ICO на суму понад $1 млрд для блокчейн-блатформи EOS.IO. Правда, перший продаж віртуального активу він зробив ще в 14 — тоді Блумер торгував цінними предметами в онлайн-іграх.

Ден Ларімер, 35 років — $600 млн — $700 млн

Софтерний інженер, який працював на американську військову індустрію, поки не пережив екзистенційну кризу і не пішов з роботи. Ден зайнявся створенням «системи, яка запропонує життя, свободу і процвітання для людства». В результаті Ларімер стояв біля витоків трьох блокчейн-платформ, включаючи EOS.IO.

Валерій Вавилов, 38 років — $500 млн — $700 млн

На Валерія сильно вплинуло те, як він спостерігав за фінансовим колапсом своїх батьків, які втратили гроші при розвалі СРСР — він зацікавився мережами, які не будуть контролюватися з одного центру. А десятиліття потому Вавилов заснував компанію Bitfury, яка займається майнінгом біткоінів.

Чарльз Хоскінсон, 30 років — $500 млн — $600 млн

Хоскінсон ненадовго був CEO блокчейн-платформи Ethereum, поки рада директорів не змусила його піти з посади. Слідом Чарльз заснував компанію IOHK, яка допомагає впроваджувати криптовалюти і блокчейн корпораціям, державним інститутам і навчальним закладам.

Бред Гарлінхаус, 47 років — $400 млн — $500 млн

Цей випускник Гарварда може похвалитися відмінним резюме. Раніше він працював в AOL і Yahoo, а тепер він CEO Ripple.

Баррі Сільберт, 41 рік — $400 млн — $500 млн

Сільберт засвітився на Уолл-стріт завдяки запуску проекту Second-Market — біржі чекаючи продажу «складних» активів на кшталт акцій в непублічних технологічних компаніях. Його нинішні турботи це компанія Digital Currency Group (володіє сайтом CoinDesk), а також вкладення в криптокомпанії такі як Coinbase і Ripple.

Віталік Бутерін, 24 роки — $400 млн — $500 млн

Колишній друг Пітера Тіля, Бутерін є творцем блокчейн-платформи Ethereum, капіталізація якої перевалила за $100 млрд. Зараз він співпрацює з компаніями на кшталт Microsoft, BP і JPMorgan.

Тім Дрейпер, 59 років — $350 млн — $500 млн

Дрейпер просто вклався в біткоіни до того, як це стало модно, а зараз впевнений в успіху починання: «Я вірю, що біткоіни і криптовалюта будуть двигуном більшої частини світової торгівлі».

Сонг Чи-Хунг, 38 років — $350 млн — $500 млн

Всього за чотири місяці його біржа Upbit стала найпопулярнішою в Південній Кореї, одному з найбільших ринків біткоін-торгівлі. У грудні середній обсяг щоденних транзакцій досяг $4,7 млрд, а на піку доходив до $11 млрд.

Коментарі - 2

+
+1
SergValin
SergValin
11 лютого 2018, 7:35
#
Интересно, а кто-нибудь прикидывал, что случится с этими «состояниями», если счастливые обладатели попытаются продать хотя бы часть за реальную валюту?
+
+1
Ferox
Ferox
11 лютого 2018, 8:13
#
А случится то же, что и при продаже Уореном Баффетом своих акций на фондовом рынке и выводе из бумажек (акций) своих средств в настоящую валюту — обвал.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися