Мінфін - Курси валют України

Встановити
9 лютого 2018, 12:42

Рожкова про ПриватБанк: НБУ запитав інформацію щодо операцій понад 6 тис. фізосіб

В рамках перевірки державного ПриватБанку Нацбанком було запитано операції щодо понад 6 тисяч фізичних осіб.
НБУ було запитано операції понад 6 тис. фізосіб/Фото: fttc.com.ua

В рамках перевірки державного ПриватБанку Нацбанком було запитано операції щодо понад 6 000 фізичних осіб.

Про це заявила заступник голови Національного банку Катерина Рожкова під час прес-брифінгу щодо запитів про клієнтські рахунки в ПАТ КБ «Приватбанк».

«Серед цих 6 тисяч фізосіб є близько 50 фізосіб, акціонерів, керівників різного рівня, компанії яка належить екс-власникам ПриватБанку. Якщо говорити про суть операцій, які викликали підозру у працівників НБУ, то протягом наших перевірок, ми ідентифікували операцію, де одна фізособа, використовуючи платіжну картку ПриватБанку сплачувала нею за гру в казино за межами України», - розповіла заступник голови регулятора.

За словами Рожкової, ця операція нормальна, картка кредитна, а погашення кредиту здійснювалося фізособами на території України.

«Причому, як уточнила заступник голови НБУ, це були дуже різні фізособи, абсолютно не пов’язані з власником картки. Аналіз операцій цих фізосіб засвідчив, що вони не мали офіційних джерел для надання такої фінансової допомоги для погашення кредиту. Це класичний приклад порушення законодавства. Сума про яку йдеться 622 млн грн», - підсумувала вона.

Раніше, «Мінфін» повідомляв, що під час здійснення інспекційної перевірки ПриватБанку Нацбанк виявив низку транзакцій з ознаками правопорушень.

Національний банк зробив вже понад 70 запитів за такими операціями щодо рахунків понад 200 юридичних осіб, а також осіб, які пов’язані або можуть бути пов’язані з ними.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися