Мінфін - Курси валют України

Встановити
9 лютого 2018, 9:41

СБУ затримала організатора розкрадання грошей «Родовід Банку» Шепелева

Колишній народний депутат Олександр Шепелев затриманий на території України.

Колишній народний депутат Олександр Шепелев затриманий на території України.
СБУ затримала організатора розкрадання грошей "Родовід Банку" Шепелева/Фото: obozrevatel.com

Про це повідомляє джерело в правоохоронних органах, пише censor.net.

Нагадаємо, Головною військовою прокуратурою ГПУ здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою колишнього народного депутата України Шепелева «в скоєнні організації умисного вбивства і замаху на умисне вбивство двох або більше осіб, на замовлення, за попередньою змовою групою осіб; організації заволодіння транспортним засобом; організації розкрадання державних коштів ПАТ „Родовід Банк“, їх легалізації та службового підроблення».

В кінці грудня 2012 року підозрюваний Шепелєв оголошений в міжнародний розшук.

У липні 2013 він був затриманий на території Республіки Угорщина та за результатами проведення процедури екстрадиції в березені 2014 року доставлений на територію України.

Однак, в липні 2014 року Шепелев з метою ухилення від кримінальної відповідальності втік з-під варти, в зв'язку з чим його в той же день повторно оголосили в міжнародний розшук, і суд обрав стосовно нього запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Раніше «Мінфін» писав, що депутат Олександр Шепелев називає провокацією звинувачення на його причетності до розкрадання 535 млн гривень.

Нагадаємо, СБУ підозрює Шепелева в причетності до розкрадання коштів Родовід Банку на суму понад 220 млн гривень, а також в участі спільно з Павлом Борулько організації розкрадання держкоштів рефінансування Нацбанку на суму 315,3 млн гривень в березні — травні 2009 року.

Раніше СБУ заявила про закінчення розслідування кримінальної справи про розкрадання власником банків «Європейський», «Національний Стандарт» і «Володимирський» Павлом Борулько та іншими особами коштів Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на суму 620 млн гривень.

Коментарі - 1

+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
9 лютого 2018, 9:51
#
Неужели, самая жесткая афера и кража в те годы, при том курсе, цифра неймоверная. Тут только Коломойский его переплюнул
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися