Мінфін - Курси валют України

Встановити
7 лютого 2018, 11:47

Орендар фізособа: хто сплачує ПДФО

Якщо орендар – фізична особа, яка не є суб’єктом господарювання, то особою, відповідальною за нарахування та сплату (перерахування) податку до бюджету, є платник ПДФО – орендодавець. Про це йде мова у повідомленні головного управління ДФС у Дніпропетровській області.

Якщо орендар – фізична особа, яка не є суб’єктом господарювання, то особою, відповідальною за нарахування та сплату (перерахування) податку до бюджету, є платник ПДФО – орендодавець.
Фото: antikor.com.ua

Як повідомляється, такий орендодавець самостійно нараховує та сплачує податок до бюджету в строки, встановлені Податковим кодексом для квартального звітного (податкового) періоду, а саме: протягом 40 календарних днів після останнього дня такого звітного (податкового) кварталу.

Сума отриманого доходу, сума сплаченого протягом звітного податкового року податку та податкового зобов’язання за результатами такого року відображаються у річній податковій декларації про майновий стан і доходи, яку потрібно подавати один раз за результатами звітного 2017 року до 1 травня 2018 року.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися