Мінфін - Курси валют України

Встановити
5 лютого 2018, 12:17

Голова ВР сподівається, що НБУ отримає нового очільника до кінця лютого

Парламент у лютому вирішить питання з призначенням глави Національного банку України, розраховує голова Верховної Ради Андрій Парубій.

Парламент у лютому вирішить питання з призначенням глави Національного банку України, розраховує голова Верховної Ради Андрій Парубій.
Голова ВР сподівається, що Смолія призначать до кінця лютого/Фото:slovoidilo.ua

«Уже є подання, але необхідне рішення комітету, також я планую — це було б правильно, щоб кандидат, який пропонується на главу Національного банку, зустрівся з усіма фракціями парламенту», — сказав Парубій на спільному з прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом брифінгу в понеділок.

Спікер парламенту зазначив, що засідання комітету з цього питання відбудеться вже на цьому тижні, а розгляд відповідного проекту постанови на засіданні Верховної Ради буде після співбесід у фракціях, пише «Інтерфакс-Україна».

«Планую в цьому місяці, якщо не цього тижня, то наступного пленарного. Планую не затягувати з цим питанням і невідкладно поставити його на розгляд Верховної Ради України», — уточнив він.

Як повідомляється веб-сайті комітету Верховної Ради з питань фінансової політики та банківської діяльності, до порядку денного засідання 5 лютого входять питання про звільнення Валерії Гонтаревої з посади голови НБУ і про призначення Якова Смолія на посаду глави центробанку.

Нагадаємо, раніше «Мінфін» писав, що Порошенко 18 січня вніс до Верховної Ради проекти постанов про звільнення Валерії Гонтаревої з посади голови НБУ і призначення на цю посаду Якова Смолія.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися