Мінфін - Курси валют України

Встановити
5 лютого 2018, 11:14

Що буде впливати сьогодні на поведінку валютного ринку

У понеділок на валютному ринку можливе зниження котирувань долара за рахунок істотного зменшення ліквідності в банківській системі. Падіння коррахунків фінустанов на 5,1 млрд гривень - до 41,2 млрд послаблює тиск на гривню і не стимулює активних спекулятивних ігор на торгах.

У понеділок на валютному ринку можливе зниження котирувань долара за рахунок істотного зменшення ліквідності в банківській системі.
Фото: pexels.com

Допоможуть гривні і активні господарські витрати компаній на виплати зарплати за січень і забезпечення своїх виробничих процесів в ці дні, що традиційно для початку місяця.

Крім цього, в найближчих планах Міністерства фінансів чергове розміщення державних цінних паперів і частина нерезидентів знову планує в цьому взяти участь. Це збільшить пропозицію валюти на міжбанку і також ситуативно спрацює на зміцнення гривні.

Але інша група іноземців - «дочки» іноземних компаній в цей же період буде скуповувати валюту для репатріації дивідендів, що збільшить і попит на неї.

Яка з груп - покупці або продавці - переважатиме сьогодні на торгах покажуть вже перші півтори години сесії, але за нашими прогнозами - пропозиція перевищить попит і котирування долара будуть перебувати в межах коридору 27,75-27,85 гривень.

У той же час - значного падіння ми не очікуємо, тому що весь надлишок валюти буде викупатися Нацбанком через аукціони або «запити кращого курсу», що буде зупиняти значне просідання котирувань.

Ситуація на готівковому валютному ринку:

Курс американської валюти в банках на 10 ранку: прийом 27,70-27,80 і продаж 27,90-28,10 гривень.

В обмінниках фінкомпаній: купівля 27,80-27,85 гривень та продаж 27,95-28,00 гривень.

Про тенденції на торгах за 2 лютого можна прочитати тут, а графік котирувань по долару, євро і рублю - подивитися тут.

Моніторинг настроїв валютного ринку:

За офіційним курсом настрій респондентів поки не на користь зміцнення гривні.

30% (в п'ятницю таких було 37%) респондентів вважають, що курс Нацбанку буде нижче 28,00 гривень. 70% все ще не виключають його повернення вище 28,01 гривень.

При цьому прогнози безготівкового курсу на міжбанку не змінилися. Ті ж 41% опитаних передбачають довгострокове повернення котирувань на міжбанку до рівня - нижче 28,00 гривень. 59% як і раніше прогнозують швидке повернення курсу до позначки вище 28,01 гривні за долар.

Свої прогнози щодо офіційного і ринкового курсів долара ви можете залишити тут:

Слідкуйте за цікавими і ексклюзивними матеріалами «Мінфіну» в Telegram

Коментарі - 1

+
0
VictorS
VictorS
5 лютого 2018, 11:23
#
Новое и старое. Просто обновите в памяти и сравните. https://minfin.com.ua/blogs/victors/114367/
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися