Мінфін - Курси валют України

Встановити
4 лютого 2018, 12:21

У затриманих принців і чиновників Саудівської Аравії вилучили $106,7 млрд

Генеральний прокурор Саудівської Аравії, шейх Сауд аль-Моджіб оголосив, що в рамках антикорупційної кампанії завдяки угодам зі слідством країні повернули 106,7 млрд доларів.

Генеральний прокурор Саудівської Аравії, шейх Сауд аль-Моджіб оголосив, що в рамках антикорупційної кампанії завдяки угодам зі слідством країні повернули 106,7 млрд доларів.
Фото: pixabay.com

Він повідомив, що під вартою залишаються 56 із 381 чоловік, яких викликали на допит від 4 листопада, повідомляє BBC.

Інші або були виправдані, або визнали провину та передали права на власне майно, готівку, цінні папери чи інші активи.

Шейх аль-Моджіб не назвав жодного з цих обвинувачених. Проте повідомляється, що серед них є принци, міністри та бізнесмени.

За останні дні з-під варти в готелі Ritz-Carlton в Ер-Ріяді звільнили принца-мільярдера Альваліда ібн Талала і бізнесмена Альваліда аль-Ібрагіма, власника арабської супутникової телевізійної мережі MBC.

Готель Ritz-Carlton в Ер-Ріяді, де утримуються обвинувачені в корупції принци та чиновники

Офіційні джерела у Саудівській Аравії заявили, що вони погодились на фінансові розрахунки після визнання певних «порушень».

Серед тих, кого вже звільнили, — принц Мітеб ібн Абдулла, син короля Абдулли, який правив Саудівською Аравією у 2005-2015 роках. За даними джерел, принц передав активи вартістю більше мільярда доларів.

Шейх аль-Моджіб повідомив, що «відмовився йти на угоду» з 56 особами, яких затримали «через інші кримінальні справи, щодо яких ще немає рішення, або для продовження розслідування».

Раніше повідомляли, що цих людей передадуть до в'язниці з готелю Ritz-Carlton, який знову відкриють для в’язнів наступного місяця.

Минулого тижня міністр фінансів Мухаммед аль-Джадаан сказав, що кошти, отримані завдяки угодам зі слідством, будуть використані для фінансування соціальної програми на 13,3 млрд доларів. Вона має допомогти жителям Саудівської Аравії впоратися зі зростанням вартості життя.

Антикорупційну кампанію в Саудівській Аравії очолює 32-річний спадкоємець престолу, принц Мохаммед ібн Салман. Він назвав «безглуздими» припущення експертів, що ця кампанія слугує узурпації влади в країні.

За словами Мохаммеда ібн Салмана, багато хто з затриманих поклявся йому у вірності, коли він став спадкоємцем престолу у червні 2017 року.

Принц Мохаммед ібн Салман

Коментарі - 2

+
0
krendel
krendel
4 лютого 2018, 13:50
#
Крутой заголовок!!!
+
+19
Qwerty1999
Qwerty1999
4 лютого 2018, 14:26
#
А планируемый перевод задержанных из пятизвёздочного отеля в тюрьму — ещё круче…

"Шейх аль-Моджиб сообщил, что «отказался идти на сделку» с 56 лицами, которых задержали «через другие уголовные дела, по которым еще нет решения, или для продолжения расследования».
Ранее сообщалось, что этих людей передадут в тюрьму из отеля Ritz-Carlton, которую вновь откроют для заключенных в следующем месяце."
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися