Мінфін - Курси валют України

Встановити
4 лютого 2018, 11:34

Samsung розробляє чіпи для майнінгу криптовалют

У 2017 році Samsung вже стала найбільшим виробником чипів. Але спочивати на лаврах компанія не має наміру, і керівництво шукає нові можливості по нарощуванню виробництва.

У 2017 році Samsung вже стала найбільшим виробником чипів.
Фото: news.mydrivers.com

В якості однієї з перспективних ніш в Samsung вважають обладнання для майнінгу криптовалют, повідомляє ITC.

Представники компанії підтвердили, що в даний час ведеться розробка такого обладнання, а виробничі потужності готуються до випуску чіпів для майнінгу. Однак більш докладні відомості, в тому числі щодо клієнтів компанії, поки не розголошуються.

Чіпи для майнінгу відомі як ASIC (application-specific integrated circuit — інтегральна схема спеціального призначення). Вони призначені для ефективного виконання певної обчислювальної задачі і відрізняються від багатоцільових процесорів, що застосовуються в смартфонах і комп'ютерах. Майнінг криптовалют на базі певного алгоритму якраз є такою обчислювальною задачею.

У міру зростання вартості криптовалют зростає і попит на обладнання для майнінгу. Але особливість майнінгу полягає в тому, що в міру збільшення залученого в майнінг обладнання зростає і складність обчислень, щоб забезпечити стабільність емісії.

Тому майнери зацікавлені в все більш продуктивних обчислювальних системах. Через це і відбувається міграція з процесорів на відеокарти, а потім і на ASIC-системи.

Поки немає відомостей, яке саме обладнання буде випускати Samsung. В даний час постачальником чіпів для збирачів систем для майнінгу, таких як Bitmain, є компанія TSMC. Поставка таких чіпів щоквартально приносить компанії $350-400 млн доходу.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися