Мінфін - Курси валют України

Встановити
1 лютого 2018, 16:40

Володимир Лавренчук поділився очікуваннями на 2018 рік під час зустрічі Європейської Бізнес Асоціації

Голова правління Райффайзен Банку Аваль, віце-президент Європейської Бізнес Асоціації Володимир Лавренчук узяв участь у зустрічі Global Outlook 2018: «Think beyond. Stay ahead», з якої асоціація почала сьогодні новий бізнес-сезон. Захід відбувся в Києві і був присвячений економічним прогнозам та очікуванням бізнес-спільноти у новому році.

Свою експертну оцінку надали керівники міжнародних компаній та члени правління асоціації, які говорили про ведення бізнесу в Україні у контексті глобальних макроекономічних тенденцій, а також поділилися своїм баченням бізнес-клімату в Україні.

«Сьогодні фінансовий ринок є непростим, високі процентні ставки як наслідок високої інфляції ускладнюють можливість для бізнесу обслуговувати кредити, — відзначив Володимир Лавренчук, відповідаючи на запитання щодо тенденцій у банківському секторі на 2018 рік. — Не варто очікувати значного пришвидшення зростання економіки. Але, з іншого боку, ми в нашому банку спостерігаємо очевидне збільшення активності клієнтів. Нещодавно було підписано угоду з ЄБРР про програму розподілу ризиків. Ця програма дає нам можливість удвічі збільшити підтримку, яку ми надаємо українським компаніям у розвитку їхнього бізнесу. Попит є значним, і ми плануємо розширювати нашу кооперацію з іншими фінансовими компаніями, такими як Європейський інвестиційний банк та IFС».

«Хоча рівень інфляції видався вищим, ніж очікувалося, значущим для нас, учасників ринку, є те, що Національний банк України ефективно впливає на події, стримуючи інфляцію. Нам важливо знати, що ситуація регульована і немає великих коливань на ринку, — наголосив він. — Із іншого боку, існують застереження щодо збільшення частки державних установ у фінансовому секторі. Це може створити преференції для окремих компаній, і, в свою, чергу, перешкоджати здоровому розвитку фінансової системи».

«В цілому, у нас дуже великі очікування щодо впровадження реформ, важливих для розвитку бізнесу. Ми зі свого боку робимо все можливе, щоб наша взаємодія була корисною, і налаштовані досить оптимістично щодо достатності якісного фінансування у 2018 році», — зауважив Володимир Лавренчук.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися