Мінфін - Курси валют України

Встановити
1 лютого 2018, 15:22

Україна технічно готова до введення податку на виведений капітал — експерт

Україна технічно готова до введення податку на виведений капітал, який повинен замінити податок на прибуток підприємств.

Україна технічно готова до введення податку на виведений капітал, який повинен замінити податок на прибуток підприємств.
Україна технічно готова до введення податку на виведений капітал/Фото: uainfo.org

Про це повідомив директор консалтингової компанії «Оттен Консалтинг» Томас Оттен, передає «Інтерфакс-Україна».

«Чому я кажу, що Україна готова в принципі (до введення податку на виведений капітал) — поточна система не працює, і тому я бачу це як альтернативу», — сказав він.

Експерт Німецької групи радників при уряді України Девід Заха в ході прес-конференції наголосив на важливості заміни податку на прибуток податком на виведений капітал.

«Перехід на новий податок прискорить економічне зростання і сприятиме інвестиціям… Ми вважаємо, що економічні наслідки будуть позитивними, але якщо дивитися на короткостроковий період, то в короткостроковому періоді вони будуть досить обмеженими», сказав він.

Читайте також: ДФС: Через податок на виведений капітал бюджет втратить 80 млрд грн

Так, за словами Заха, введення податку на виведений капітал в перший рік може привести до втрат бюджетних доходів в розмірі від 38 млрд грн до 47 млрд грн, що становитиме 1,2-1,5% ВВП.

«Щоб забезпечити успіх введення податку на виведений капітал необхідно компенсувати втрату доходів, які виникнуть в результаті такого кроку або збільшенням податків, або зниженням витрат. При цьому необхідно подвоїти зусилля по фундаментального реформування ДФС», — додав експерт.

Раніше «Мінфін» писав, що глава Податкового комітету ВР Ніна Южаніна розповіла про актуальність введення податку на виведений капітал.

Коментарі - 1

+
0
yarg
yarg
1 лютого 2018, 15:29
#
Так чем-чем мы компенсируем выпадающие 80 миллиардов гривен от налога на прибыль? Всего 3 месяца не будем пенсии платить? ерунда. вводите.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися