Мінфін - Курси валют України

Встановити
26 січня 2018, 13:36

Мінрегіонбуд розповів про плани на 2018 рік

Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко перерахував ряд завдань, які міністерству необхідно виконати в 2018 році. Енергоефективність та законодавча робота в пріоритеті.

Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко перерахував ряд завдань, які міністерству необхідно виконати в 2018 році.
Геннадій Зубко/Фото: dpchas.com.ua

Про це повідомив портал abcnews.com.ua, а «Мінфін» публікує основні моменти.

На думку міністра, необхідно імплементувати прийняті ключові закони по енергоефективності (розробка більше 45 нормативно-правових підзаконних актів), активізувати об'єднання в ОСББ, а також запустити Фонд енергоефективності, ринок енергоаудиторів та професійних керуючих.

«Багатоповерховий сектор повинен стати головним клієнтом Фонду енергоефективності. На жаль, нам до сих пір не вдалося подолати патерналізм, люди не особливо хочуть брати відповідальність за свій будинок, своє село, своє місто на себе. Але іншого шляху, крім приймати рішення і відповідати за їх впровадження, немає. Реформа ЖКГ — той момент, коли питання втрати часу обертається збільшенням витрат», — визнав Зубко.

Головними ж завданнями 2018 року Зубко назвав роботу над Містобудівною і Житловим кодексами, розробку Стратегії поводження з водними ресурсами, яка дуже давно не переглядалася, планування територій та подальшу передачу повноважень державного архітектурно-будівельного контролю на місця.

«Зокрема, ми хочемо зробити процедуру передачі повноважень ДАБК на місця обов'язкової», — заявив Геннадій Зубко.

Міністр також висловив надію, що вже в цьому році регіони будуть конкурувати не за кількістю зареєстрованих об'єднаних громад, а за кількістю реалізованих проектів. «Сподіваюся наступного року я буду представляти результати рейтингу за відкритими школам, садочкам, новим дорогам», — резюмував Зубко.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися