Мінфін - Курси валют України

Встановити
23 січня 2018, 15:22

Акції Netflix зросли на 8% завдяки сильному фінансовому звіту

За повідомленням аналітичного відділу компанії Trade12, в понеділок американська компанія потокового відео Netflix Inc. опублікувала звіт про доходи за четвертий квартал 2017 року, на тлі чого вартість акцій виросла на 8% або 19$, досягнувши відмітки 246.68$. Компанія повідомила про збільшення кількості передплатників, що в цілому співпало з прогнозами більшості аналітиків.

Згідно із звітом, кількість нових передплатників компанії в четвертому кварталі збільшилася на 8.3 мільйона чоловік, що стало рекордним квартальним показником в історії компанії.

Звіт про доходи

У 4 кварталі виручка компанії підскочила на 36%, досягнувши значення 11.6$ млрд., незважаючи на втрати у розмірі 39$ млн., які виникли в результаті відміни декількох серіалів. Прибуток компанії склав 0.41$| на акцію, що також співпало з прогнозами аналітиків.

Минулого року компанія Netflix відмінила декілька серіалів через те, що вони не зуміли зібрати достатньої аудиторії, хоча і мали позитивні відгуки. Акції компанії виросли на повідомленні про відміну серіалів, оскільки інвестори сприйняли то як ознаку того, що компанія ставить на перше місце свій прибуток, окрім створення якісного контенту.

У минулому кварталі 2017 року, компанія Netflix повідомила, що кількість нових передплатників виросла на 24 мільйони проти 19 мільйонів передплатників за аналогічний період 2016 року. Таке зростання нових користувачів сприяло позитивним показникам прибутку на міжнародному рівні.

Як показували звіти, вартість платної підписки виросла на 25% в річному обчисленні. Операційний доход компанії склав 245$ млн., при прогнозі в 238$ млн.

У Сполучених Штатах кількість нових передплатників збільшилася на 2 мільйони чоловік, тоді як аналітики прогнозували зростання на 1.25 мільйонів. Загальна кількість нових користувачів в четвертому кварталі склала 8.3 мільйона чоловік.

Згідно з прогнозами компанії, в першому кварталі 2018 року кількість нових користувачів виросте на 6.35 мільйонів. Компанія має намір збільшити інвестиції в створення оригінального контенту цього року, а також планує підвищити вартість щомісячної підписки.

Після публікації квартального звіту акції Netflix виросли більш ніж на 8%. На тлі цього, ринкова капіталізація компанії уперше здолала відмітку в 100$ млрд.

Слідкуйте за оглядами Trade12, щоб залишатися в курсі останніх новин ринку. Приєднуйтеся до форекс брокера, відкривши реальний рахунок з Trade12.com вже сьогодні!

Джерело: Мінфін