Мінфін - Курси валют України

Встановити
23 січня 2018, 11:13

Валютний ринок: НБУ рятуватиме гривню

У вівторок на хід торгів по валюті будуть впливати все ті ж чотири основні чинники:

У вівторок на хід торгів по валюті будуть впливати все ті ж чотири основні чинники:1) розрахунки підприємств з бюджетом, які з різних причин не встигли вчасно сплатити податки;2) збільшення попиту на валюту за рахунок виходу покупців, які отримують відшко
Валютний ринок: НБУ рятуватиме гривню/Фото: ukr.media

1) розрахунки підприємств з бюджетом, які з різних причин не встигли вчасно сплатити податки;

2) збільшення попиту на валюту за рахунок виходу покупців, які отримують відшкодування ПДВ;

3) зростання попиту на валюту за рахунок раніше відкладених клієнтських заявок компаній, які сподівалися на зміну тренда по долару в сторону зниження котирувань. Спостерігаючи продовження зростання курсу вони перестають «відсиджуватися» і виходять з купівлею валюти за курсом, що вже є на ринку;

4) надлишкова ліквідність в банківській системі. Навіть незважаючи на зниження на ранок вівторка коррахунків банків на 900 млн гривень (до 53,3 млрд гривень) — цього все одно достатньо, щоб створювати тиск на гривню на міжбанку. Деякі спекулянти вчора вже працювали не тільки в форматі «в дві сторони», але і робили спроби зіграти «на підвищення». Та й великі експортери не проти на цьому заробити.

Боротися з грою «на підвищення» буде тільки НБУ, поява якого на ринку сьогодні досить очікувана, тому що кілька великих імпортерів енергоносіїв вже з самого ранку сьогоднішнього дня вийшли з великими обсягами купівлі. Так як продавці не поспішають укладати угоди і закривати це попит — для утримання курсу на міжбанку вихід регулятора дуже вірогідний.

За нашими прогнозами, обсяги операцій на міжбанку складуть до 365-410 млн доларів при здійсненні до 640 угод.

«Мінфін» прогнозує на вівторок коридор по долару в межах 28,83 -28,93 гривень.

Ситуація на готівковому валютному ринку:

Курс американської валюти в банках на 10 ранку: прийом 28,50-28,81 і продаж 28,90-29,00 гривень.

В обмінниках фінкомпаній: купівля 28,65-28,77 гривень і продаж 28,83 -28,90 гривень.

Про тенденції на торгах за 22 січня можна прочитати тут, а графік котирувань по долару, євро і рубля — подивитися тут.

Моніторинг настроїв валютного ринку:

За офіційним курсом ситуація для гривні продовжує бути негативною. 14% опитаних вважають, що курс Нацбанку повернеться нижче 28,75 гривень. 86%, впевнені в його довгостроковому закріпленні вище 28,76 гривень.

Дуже схожа ситуація і за прогнозами за безготівковим курсом на торгах. 11% опитаних припускають повернення котирувань на міжбанку до рівня — нижче 28,75 гривень і 89% — прогнозують довготривале закріплення долара вище 28,76 гривень.

Свої прогнози щодо офіційного і ринкового курсів долара ви можете залишити тут:

Слідкуйте за цікавими і ексклюзивними матеріалами «Мінфіну» в Telegram

Коментарі - 5

+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
23 січня 2018, 11:40
#
НБУ как никак оперативно сработал.

Неужели Новый Глава НБУ Смолий решил взять ситуацию в руки и показать как нужно работать перед голосованием

https://minfin.com.ua/blogs/aleksandrbank/114075/
+
+96
Dani Njasha
Dani Njasha
23 січня 2018, 12:01
#
На декілька днів можна взяти ситуацію в свої руки, а далі тютю — вільне плавання. Україна немає резервів для підтримки гривні. Всі вкрадені гривні якнайшвидше конвертуються у валюту, та виводяться в офшори. Немає значення хто керівник нацбанку, всі вони підневільні і нічого зробити вже не можуть. Поки порошенко і його кліка при владі, нічого доброго очікувати не варто, тільки вниз.
+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
23 січня 2018, 17:30
#
У нас это происходит в течении многих лет, и даже не 10 лет.
Чему удивляться. На самом деле «гайки» по выводу прикрутил хорошо только один человек — Гонтарева, пока другие руководители НБУ ранее никак не повлияли на это.

Выводят валюту банки, как был резонансный случай по выводу 40 млн.дол. «дружком» Авакова, через Ощадбанк, который рулит их «общий дружок» Андрюща Пышный, мега реформатор — который скоро «произведет» 2 млн. новых предпринимателей, ждемссс

Вниз мы начали делать шаги с осени 2017, до этого была «работа» хоть и «под палку», но делали какие-то реформы и изменения, понятно не так как на картинках все расписано и в «слайдах».

Я этот разворот описал в своем блоге, анализируя вцелом ситуацию за год. И то как далее будет по гривне.
+
0
Nekrasov
Nekrasov
23 січня 2018, 11:42
#
Да, сегодня это придется делать. Вон с утра по ВалКли первые сделки прошли почти по 28,91 гривен за доллар. Видимо кто-то скупается из крупных нефтянников и газовщиков. Вот и начинается дискотека по курсу. А НБУ сегодня молодец- быстро среагировал — уже к 11 часам аукцион объявил, видимо припекает и бояться взлета выше 29 гривен. Потому и вышли.
+
+28
Dani Njasha
Dani Njasha
23 січня 2018, 12:02
#
Валютный рынок: НБУ будет спасать гривну
було б чим, давно вже врятували, а так залишається лише панічно купувати долар.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися