Мінфін - Курси валют України

Встановити
23 січня 2018, 10:26

Україна може випустити єврооблігації в першій половині 2018 року

Міністр фінансів Олександр Данилюк повідомив, що Україна може повернутися на ринки капіталу в першій половині 2018 року.

Міністр фінансів Олександр Данилюк повідомив, що Україна може повернутися на ринки капіталу в першій половині 2018 року.
Україна може випустити єврооблігації в першій половині 2018 року/Фото: umoloda.kiev.ua

Про це міністр повідомив в інтерв'ю Reuters, передають Українські Новини.

Україна може повернутися на міжнародні ринки облігацій в першій половині 2018 року і, ймовірно, буде враховувати деякі пропозиції МВФ щодо закону про створення Антикорупційного суду.

«Є фінансові потреби, і, як міністр фінансів, я повинен задовольняти їх. Всякий раз, коли ринки готові, щоразу, коли у нас є оптимальний час, є обов'язок використовувати ринок. У нас є плани на цей рік, і інвестори чекають нас», — сказав він.

У відповідь на повідомлення від МВФ, що він не підтримує законопроект про створення Антикорупційного суду, оскільки законопроект не гарантує незалежність суду, Данилюк сказав, що остаточний результат має першорядне значення.

«Сподіваюся, ми отримаємо документ, який задовольнить всіх», — підкреслив міністр.

При цьому він додав, що не буде здивований, побачивши деякі з пропозицій МВФ, включених до закону.

Нагадаємо, раніше «Мінфін» повідомляв, що Україна розраховує випустити в 2018 єврооблігації на 2 млрд доларів.

Коментарі - 3

+
+42
Maleficarum
Maleficarum
23 січня 2018, 10:38
#
«Есть финансовые потребности, и, как министр финансов, я должен удовлетворять их. Всякий раз, когда рынки готовы, всякий раз, когда у нас есть оптимальное время, " Кому ты тут сказки рассказываешь..? Спешка вашего выхода обусловлена единственным фактом- желаете выйти за деньгами пока типа МВФ ещё в программе находится И под этим соусом лавэ занять… Но рынки все ушлые- уже и так знают что МВФ закрывает для вас рошенщиков лавочку… Так что- либо %ны заоблачные и суммы урезанные- либо полный пролёт вообще…
+
+27
SergValin
SergValin
23 січня 2018, 10:51
#
Всё правильно, долги-то отдавать надо, а нечем. Интересно только, какая в этом году будет ставка у тех новых бондов? 8%?
+
0
nolegkiev
nolegkiev
23 січня 2018, 11:51
#
Без продолжения сотрудничества с мвф и 1 млрд не смогут разместить.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися