Мінфін - Курси валют України

Встановити
22 січня 2018, 14:19

НБУ вводить нові тарифи на послуги з обліку депсертифікатів

Національний банк вводить нові тарифи на послуги з обліку та обігу депозитних сертифікатів НБУ.

Національний банк вводить нові тарифи на послуги з обліку та обігу депозитних сертифікатів НБУ.
Фото: dpchas.com.ua

«Оскільки на сьогоднішній день Нацбанк здійснює облік і обслуговує обіг депозитних сертифікатів на первинному та вторинному ринках, для чого використовується власна інфраструктура НБУ, її підтримка і обслуговування вимагає значних ресурсів», — йдеться в повідомленні регулятора.

Вивчивши іноземну практику Нацбанк зробив висновки, що в більшості випадків вартість обслуговування такої інфраструктури покривається за рахунок учасників ринку, як споживачів даного продукту.

Таким чином, для врегулювання зазначеного питання, постановою правління НБУ № 108 від 09 листопада 2017 року внесенні зміни до тарифів Нацбанку на послуги (операції), що надаються (здійснюються) НБУ, у тому числі щодо встановлення тарифів на послуги щодо обліку і обігу депозитних сертифікатів НБУ.

Крім того, з 10 січня 2018 року рішенням правління Нацбанку від 28 грудня 2017 року № 852-рш набули чинності зміни до Єдиного договору банківського обслуговування та надання інших послуг Національного банку (далі – ЄДБО), які, зокрема, передбачають введення оплати за послуги щодо обліку та обігу депозитних сертифікатів.

Таким чином, застосування нових тарифів та нарахування оплати за послуги Національного банку щодо обігу та обліку депозитних сертифікатів НБУ починається з 10 січня 2018 року.

Впровадження нових тарифів та змін до ЄДБО не вимагає жодних дій з боку клієнтів Національного банку, а перший рахунок за такі послуги буде наданий банкам 24 січня 2018 року за період з дати набрання чинності змінами до ЄДБО, 10 січня 2018 року до кінця поточного розрахункового періоду, а саме 23 січня 2018 року.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися