Мінфін - Курси валют України

Встановити
22 січня 2018, 12:25

ЄБРР і «Райффайзен Банк Аваль» розділять кредитні ризики

Європейський банк реконструкції і розвитку і «Райффайзен Банк Аваль» домовилися про програму поділу кредитних ризиків.

Європейський банк реконструкції і розвитку і «Райффайзен Банк Аваль» домовилися про програму поділу кредитних ризиків.
ЄБРР і "Райффайзен Банк Аваль" розділять кредитні ризики/Фото: dpchas.com.ua

Про це йдеться в повідомленні прес-служби банку, передають Українські Новини.

Як повідомляється, кредити, зокрема на проекти відновлюваної енергетики, стануть доступними для більшої кількості малих і середніх підприємств (МСП) та окремих більших компаній в Україні після підписання в Києві сьогодні угоди між ЄБРР та «Райффайзен Банком Аваль» про участь банку в програмі поділу ризиків (ПРР).

В рамках цієї програми ЄБРР візьме на себе частину ризиків по кредитах, які «Райффайзен Банк Аваль» надаватиме МСП, на загальну суму до €20 млн протягом трьох років.

ПРР допоможе збільшити розміри і терміни погашення кредитів для компаній по всій країні, так як «Райффайзен Банк Аваль» зможе працювати з більш високими ризиками завдяки партнерству з ЄБРР.

Також в рамках ПРР позичальники отримають доступ до різних програм технічного співробітництва, включаючи комплексний пакет технічної допомоги за програмою «EU4Buisness», яка фінансується ЄС та реалізується ЄБРР.

Зокрема, українські компанії зможуть скористатися передовим міжнародним досвідом в таких сферах, як фінансовий менеджмент, ІТ, а також оптимізація виробничих і управлінських процесів.

«Ми раді оголосити про початок нашої співпраці з ЄБРР в рамках ще одного важливого проекту, який розширює нашу здатність надавати довгострокове фінансування і технічну підтримку середньому бізнесу. В минулому році ми надали кредити більш ніж 1100 компаній, в тому числі 300 нових клієнтів. Ця програма дозволяє нам подвоїти підтримку, яку ми надаємо українським компаніям у розвитку їх бізнесу. Ця сфера була і залишається однією із пріоритетних для нашого банку», — повідомив голова правління «Райффайзен банку Аваль» Володимир Лавренчук.

Директор ЄБРР в Україні Шевка Аджунер переконаний, що цей проект буде сприяти розвитку кредитування МСП і банківського сектора в Україні.

«Він не тільки розподіляє ризики серед відповідальних кредиторів, але і покращує доступ українських компаній до фінансування, а також допомагає їм удосконалити ведення бізнесу», — додав Аджунер.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися