Мінфін - Курси валют України

Встановити
19 січня 2018, 15:42

IBM випускає оптимістичний звіт про доходи

За повідомленням аналітичного відділу компанії Trade12, після зниження виручки за останні двадцять два квартали, International Business Machines уперше повідомили про збільшення своїх доходів в звіті про доходи за четвертий квартал 2017 року.

Акції компанії знизилися, незважаючи на зростання виручки, відмітивши зниження на 3,2% до 163,70$ на тлі побоювань інвесторів відносно прогнозу компанії на поточний рік.

В порівнянні з третім кварталом минулого року IBM опублікувала зростання на 3,5%, що є першим зростанням виручки за останні шість років. Виручка компанії за три місяці із закінченням в грудні виявилася на відмітці в $22, 54 млрд в порівнянні з їх доходами у розмірі $21, 77 млрд за той же квартал роком раніше і їх доходом у розмірі $19, 15 млрд в порівнянні з попереднім кварталом. За скоректованою курсовою вартістю доходи компанії виросли на 1%.

Прибуток компанії на акцію склав 5,18$, що дещо випереджає більшість очікувань у розмірі 5,17$. Впродовж попереднього кварталу прибуток компанії на акцію складав 3,30$.

Доход компанії від когнітивних рішень склав $5, 4 млрд, тоді як їх глобальні бізнес-послуги, включаючи глобальні сервіси, управління додатками і консалтинг, скоротилися на 2% в річному обчисленні до $4, 5 млрд.

Доходи від технологічних послуг IBM і хмарних платформ також знизилися на 4% до $9, 2 млрд. Виручка компанії від програмного забезпечення і системного забезпечення ОС за квартал виросла на 8% до $3, 3 млрд, а їх доходи від глобального фінансування знизилися на 2% до $450 млн. Доходи від хмарних обчислень IBM зросли в четвертому кварталі на 27% до $5, 5 млрд.

Впродовж четвертого кварталу дивіденди у розмірі $1, 4 млрд були повернені інвесторам з урахуванням поточної програми викупу акцій, яка нині складає $3, 8 млрд.

Головний виконавчий директор IBM Джинні Рометті заявила, що стратегічні імперативи компанії привели до двозначного зростання і нині складають близько 46% загального доходу IBM. Рометті також заявила, що компанія зміцнила свої позиції в якості провідного постачальника хмарних послуг на 2017 рік і створила компанію в якості лідера блокчейн для бізнесу.

За увесь 2017 рік прибуток компанії на акцію склав 6,14$, а їх річний доход знизився на 1% до $79, 1 млрд. Цього року IBM чекає 16-процентну ставку податку в порівнянні з їх 12-процентною податковою ставкою минулого року. Компанія також надала керівництво на 2018 рік, де їх доходи, як очікується, складуть біля 13,80$ в порівнянні з більшістю очікувань в 13,92$ на акцію.

Отримуйте останні новини ринку і аналіз з підпискою на огляди Trade12 вже сьогодні! З цією компанією ви не пропустите жодної новини, підписуйтеся сьогодні!

Джерело: Мінфін