Мінфін - Курси валют України

Встановити
18 січня 2018, 13:23

Не центром єдиним: орендарі елітного житла розширюють географію

Наприкінці 2017 р у орендарів елітного житла користувалися попитом як квартири, так і заміські особняки в дуже привабливих місцях. Географія елітного сегмента розширюється: сьогодні дорогі та якісні об'єкти з розвиненою інфраструктурою, можуть розташовуватися і у віддалених від центру районах, і навіть в передмістях. Про це повідомляє прес-служба АН Park Lane.

Наприкінці 2017 р у орендарів елітного житла користувалися попитом як квартири, так і заміські особняки в дуже привабливих місцях.
Фото користувача Алексей Владимирович на Olx.ua

За даними аналітиків, в грудні 2017 року обсяг коштів, витрачених на оренду елітної нерухомості Києва (від 2,5 тис. доларів на місяць), склав еквівалент 44 тис. доларів. Це перевищує показники листопада на 20%.

Частка елітного сегменту склала 2% від усіх операцій з оренди нерухомості, проведених протягом місяця. Витрати на оренду елітної нерухомості склали 11% від усіх витрат на оренду за підсумками місяця.

Квартири в структурі попиту зайняли 60%. Серед орендарів даної категорії в грудні попитом користувалися квартири в Печерському (вул. Московська, Старонаводницька, бул. Лесі Українки) та Шевченківському (вул. Назаренко) районах. Найбільш популярний запит орендарів — 3-4-кімнатні апартаменти, оснащені для комфортного проживання, з якісною і зручною інфраструктурою поблизу, площею 110-160 кв. м, за ставкою 17-24 дол. за кв. м / місяць.

Заміські будинки в грудні склали також 20% орендованих об'єктів в елітному сегменті. У цій категорії орендарі воліли сучасні котеджі, повністю підготовлені для зимового проживання. Площа таких будинків — 400-550 кв.м, за ставкою 10-12 дол. за кв. м / міс. Лідером став Обухівський район (район Дамби, п. Козин, Плюти).

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися