Мінфін - Курси валют України

Встановити
17 січня 2018, 8:04

Міністр фінансів наполягає на реорганізації ДФС

Міністр фінансів Олександр Данилюк протестує проти скасованих за його відсутності Кабміном раніше ухвалених рішень про реорганізацію структури ДФС, залучення у відомство нових людей та остаточної ліквідації податкової міліції.

Міністр фінансів Олександр Данилюк протестує проти скасованих за його відсутності Кабміном раніше ухвалених рішень про реорганізацію структури ДФС, залучення у відомство нових людей та остаточної ліквідації податкової міліції.
Міністр фінансів наполягає на реорганізації ДФС/Фото: radiosvoboda.org

«Планую виправити це непорозуміння», — написав Данилюку на своїй сторінці у Facebook.

Він зазначив, що скасовані акти передбачали зменшення повноважень керівників обласних ДФС.

«Зараз існують квоти, що передбачають розподіл посад у регіональних митницях та податкових між сферами впливу. Контролюючи регіональні органи ДФС, місцеві „князьки“ та їхні друзі в Києві наживаються на бізнесі, відкатах, контрабанді та фактично гальмують економічний розвиток нашої країни», — описав поточну ситуацію Данилюк.

Він наголосив, що одним із перших, хто публічно зрадів рішенню про скасування концепції реформи, був Роман Насіров, відсторонений урядом на початку березня 2017 року з посади голови ДФС у зв'язку із обвинуваченнями, висуненими на його адресу Національним антикорупційним бюро України (НАБУ).

Міністр нагадав, що Мінфін уже давно звернувся до Кабміну щодо звільнення Насірова, але відповідного рішення не було.

«Тому цієї середи буду підіймати це питання на засіданні уряду», — заявив О.Данилюк, відзначивши необхідність затвердження повноцінного керівника ДФС для її реформування.

Глава Мінфіну також повідомив, що обговорював цю ситуацію з прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом і отримав запевнення в підтримці реформи ДФС.

«Тому я упевнений, що виправлення цього непорозуміння стане поштовхом для швидших змін у ДФС», — написав Данилюк.

Коментарі - 4

+
0
Ale X
Ale X
17 січня 2018, 9:03
#
«Министр финансов Александр Данилюк протестует против отмененных в его отсутствие Кабмином ранее принятых решений о реорганизации структуры ГФС»
«Глава Минфина также сообщил, что обсуждал эту ситуацию с премьер-министром Владимиром Гройсманом и получил заверения в поддержке реформы ГФС»
Кабмин что-то отменил (вряд-ли без участия Гройсмана), и Гройсман пообещал помощь в устранении этого недоразумения.
Опять что то мутят.
+
0
Игорь Коляда
Игорь Коляда
17 січня 2018, 9:20
#
Наверное скоро тоже «уйдёт в отпуск» как Гонтарева, или уйдут.
+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
17 січня 2018, 9:33
#
Может и уйдет этот проффесионал, Гонтарева также была человек который изменил банк.рынок
+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
17 січня 2018, 9:32
#
«Контролируя региональные органы ГФС, местные» князьки «и их друзья в Киеве наживаются на бизнесе, откатах, контрабанде и фактически тормозят экономическое развитие нашей страны», — описал текущую ситуацию Данилюк.» — спасибо за смелость в сказанном! Так как дествительно у нас все тормозится сверху, начиная с Президента. Печально что Правительство делает шаги назад. Это показывает путь который выбрал Президент начиная с Осени 2017, начиная пборьбу с НАБУ.
Больше этому обрадовался один человек — НАСИРОВ -, я в шоке от ситуации, наглядный плевок в лицо всем украинцам.

Мнение о Президенте и его желании езменить страну с каждый днем уходит на «нет», точнее скоро уйдет в минуса!
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися