Мінфін - Курси валют України

Встановити
14 січня 2018, 12:22

НБУ не отримував документи на продаж Промінвестбанку

Національний банк не отримував пакет документів на розгляд можливості покупки позафракційним народним депутатом Максимом Микитасем 25% акцій «Промінвестбанку».

Про цеповідомляє «Інтерфакс-Україна» з посиланням на прес-службу Нацбанку.

Зазначається, що станом на вечір п'ятниці, 12 січня, до НБУ відповідний пакет документів не надходив.

«Звертаємо увагу, що придбання істотної участі в банку без погодження Національного банку не допускається», — підкреслили в Нацбанку.

Також в НБУ зазначили, що осіб, які купують істотні частки в банках без погодження НБУ, регулятор має право оштрафувати на 10% вартості придбаних акцій або тимчасово позбавити права голосу в раді акціонерів.

«Крім того, Національний банк має право застосувати заходи впливу до банку в разі, якщо структура власності банку стане непрозорою в результаті такого неузгодженого придбання. Зокрема, банк може бути віднесено до категорії проблемних», — додали в прес-службі.

Раніше «Мінфін» писав, що АМКУ повідомив про отримання пакета документів від позафракційного народного депутата Максима Микитася для купівлі ним 25% акцій «Промінвестбанку».

Нагадаємо, OTP Group відмовилася від покупки Промінвестбанку, підконтрольного уряду Росії, оскільки цей банк «не генерує бізнес».

На Промінвестбанк також претендували російський бізнесмен Павло Фукс і нардеп Максим Микитась.

«Ми офіційно їм відмовили ще влітку», — сказала тоді Рожкова.

Промінвестбанк заснований в 1992 році. Станом на 1 липня за розміром активів банк займав 13 місце (21,6 млрд грн) серед 88 діючих банків за класифікацією НБУ.

Раніше «Мінфін» повідомляв, що власник групи DCH український олігарх Олександр Ярославський претендує на Промінвестбанк.

Коментарі - 2

+
0
kynep
kynep
14 січня 2018, 16:44
#
Нормальный доход у депутата Микитася на покупку четверти акций Проминвестбанка. Наверное теща выделила или жена
+
0
Jack Nox
Jack Nox
14 січня 2018, 22:07
#
Может он, как Ляшко, все лотереи выигрывает?:)
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися