Мінфін - Курси валют України

Встановити
14 січня 2018, 11:38

Telegram проведе багатомільярдне ICO в березні цього року — ЗМІ

Після непідтверджених чуток про запуск месенджером Павла Дурова власної блокчейн-платформи і проведенні ICO, які з'явилися в кінці 2017 року, про старт Telegram Open Network (TON) повідомив TechCrunch.

Після непідтверджених чуток про запуск месенджером Павла Дурова власної блокчейн-платформи і проведенні ICO, які з'явилися в кінці 2017 року, про старт Telegram Open Network (TON) повідомив TechCrunch.
Фото: steemit.com

Редактори європейського видання Майк Бутчер і Джош Костін з посиланням на різні джерела стверджують, що Telegram може провести ICO вже в березні 2018 року, повідомляє AIN.

Спершу Telegram збирається запустити pre-ICO, де може залучити $500 млн. Загальний обсяг токенів, виставлених на продаж, буде коштувати $3-5 млрд. Однак, цифри можуть зміниться ближче до безпосереднього розміщення.

Великим інвесторам, які зможуть взяти участь в попередньому продажі токенів, доведеться заплатити реальними грошима, а не криптовалютою. Мінімальний чек становитиме $20 млн. Серед перших інвесторів, які висловили зацікавленість, в TechCrunch назвали російську Mail.Ru Group. Але пізніше, в коментарі VC.ru, компанія спростувала цю інформацію.

Власна криптовалюта

ICO потрібно месенджеру, щоб запустити власну блокчейн-платформу «третього покоління» Telegram Open Network, яка послідує за біткоіном і ефіромом. Згідно з документами, які потрапили в розпорядження TechCrunch, криптовалюта месенджера Павла Дурова буде називатися Gram.

Telegram планує зберегти за собою «принаймні 52%» з усіх 200 млн Gram, щоб захиститися від спекулятивної торгівлі і зберегти гнучкість. При цьому 4% нової криптовалюти зарезервують за командою розробників месенджера. Решта 44% продадуть публічно і приватно.

Gram буде торгуватися на зовнішніх біржах і використовуватися для розрахунків користувачами всередині Telegram. Запуск власного гаманця месенджера намічений на жовтень-грудень 2018 року. Джерела видання стверджують, що Telegram дозволить зберігати в гаманці як власну валюту, так і реальні гроші.

За допомогою платежів у внутрішній криптовалюті користувачі Telegram зможуть без комісії приватно пересилати кошти через кордони, здійснювати мікроплатежі, недоступні для кредитних карт через високі комісії та інше. При цьому, призначена для користувача база месенджера в 180 млн чоловік може зробити Gram однією з найбільш популярних криптовалют.

Telegram Open Network

Згідно 132-сторінкового документа, розвиток TON планується в чотири етапи:

  1. Платформа TON Services буде доступна для будь-яких сторонніх сервісів і дозволить створювати інтерфейси для децентралізованих додатків і смарт-контрактів.
  2. TON DNS дозволить привласнювати зручні для людей імена акаунтів, сервісів смарт-контрактів і мережевим нодам.
  3. TON Payments — платформа мікроплатежів. Вона дозволить здійснювати «моментальні перекази поза блокчейну між ботами, якими користуються, і іншими сервісами».
  4. TON Blockchain буде складатися з основного мастерчейна і 292 допоміжних блокчейнів. Завдяки використанню «парадигми нескінченного шардінга» (Infinite Sharding Paradigm), що дозволить зберігати витрати на проведення транзакцій на низькому рівні навіть при великих навантаженнях. Ще одна складова TON — Instant Hypercube Routing — дозволить блокчейну підтримувати максимальну швидкість.

Блокчейн TON буде заснований на динамічному «доказі частки» (proof of stake), захищеному декількома сторонами з високим ступенем відмовостійкості. Він також буде обробляти зберігання ідентифікаторів, платежів і смарт-контрактів.

У першому кварталі 2018 року в Telegram планують запустити зовнішню безпечну ідентифікацію (External Secure ID), а потім мінімально життєздатну версію TON. Економічна платформа TON почне роботу в першому кварталі 2019 року. Решта сервісів блокчейна стануть доступні до червня наступного року.

Коментарі - 12

+
+21
Qwerty1999
Qwerty1999
14 січня 2018, 12:53
#
Единственная непонятка — зачем все генерируемые токены во всех ICO номинируют именно в долларах США, а не в битках.
Ну скажите на милость — зачем криптофанатам доллары США, если криптосообщество может уже всё покупать и продавать за различные крипто-токены и намайненные битки разного цвета, размера и наименования.
Почему-бы борцам с фиатными валютами не забыть о долларе США и Евро и жить внутри своего криптомирка, благо уже намайнили и нагенерили намного больше тысячи всяких криптовалют и токенов.
Вот и меняйте шило на мыло, а оказывается всем в конце концов и на выходе нужен именно доллар США, Евро либо иная национальная фиатная валюта.
+
+19
Ferox
Ferox
14 січня 2018, 16:34
#
Вы правы, действительно пока всё переводят в фиат… и это нормально! Скажите, сколько лет существуют в мире фиатные деньги? А сколько лет криптовалютам? А теперь сделайте вывод, быстро ли мир перейдет с фиата на крипту? Думаю на это уйдет не одно десятилетие точно :), но это не значит, что нужно отказаться от идеи криптовалют вообще, просто всему свое время!
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
14 січня 2018, 22:04
#
«А теперь сделайте вывод, быстро ли мир перейдет с фиата на крипту?»

Никогда. :-)
+
0
Ukrmercy
Ukrmercy
15 січня 2018, 7:50
#
Примерно также говорят про деньги на дебетовых и кредитных картах: сколько ты на карту не плати, а наличка- лучше. Все ваши аргументы в пользу безнала- можете парировать своими же аргументами против крипты. Такой себе междусобойчик
+
0
Ukrmercy
Ukrmercy
14 січня 2018, 16:37
#
Большинство ICO проходят на платформе ethereum, т.е. ввод фиата ограничен. Некоторые ICO и правда поддерживают ввод фиата, и скажу больше- они очень популярные, потому что являются хорошим способом ввести фиат в обход запретов стран, или для понижения % ввода. И с каждым годом, количество точек приёма крипты- растёт. Вы же, конечно понимаете что это не делается за пару лет? Поинтересуйтесь когда, по сравнению с другими странами, Украина начала вводить кредитки и дебетки, когда появились терминалы для оплаты… на это ушли годы. С чего же тут должно быть иначе?
+
0
iAlexm
iAlexm
14 січня 2018, 19:06
#
Было время компании выходили на IPO, а теперь на «некое» ICO, малопонятное крупные инвесторам…
+
0
Ukrmercy
Ukrmercy
14 січня 2018, 19:08
#
Ну, не считая Китая- ICO это как раз шанс пересичному поучаствовать в празднике жизни. Раньше, это была прерогатива тех кто с бабосом, или в нужной стране.
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
14 січня 2018, 22:12
#
В инете пишут, что мошеннических ICO сейчас больше чем нормальных…
Отсутствие регулирования не позволяет наказать мошенников,
поэтому этот вид мошенничества будет и дальше набирать обороты…

ICO — новый способ обмана

.
+
+6
Ukrmercy
Ukrmercy
15 січня 2018, 7:47
#
«В инете пишут»- чёткий аргумент, он отображает полноту исследований, статистичексие данные итд итп =)
За 2.5 года я поучаствовал в 63 разных ICO. Тьху-тьху всё нормально, все проекты взлетели. Кстати, вы дали ссылочку на голос- они тоже ICOпроводили в своё время и представлены на криптобирже, как же им доверять, если они сами разводили- по вашим же словам. На самом деле, чтобы не было проблем, есть раздел LEGAL и там вот можно быстро и чётко определить куда вы вкладываете деньги.
+
0
Ukrmercy
Ukrmercy
15 січня 2018, 7:49
#
Давно есть VR chat для личных и деликатных бесед
+
0
ballistic
ballistic
15 січня 2018, 9:21
#
Мій комент був для тих, хто вважає Тєлєгу захищеним, приватним і незалежним месенжером.
+
0
Ukrmercy
Ukrmercy
15 січня 2018, 11:09
#
Хехе) наивнота
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися