Мінфін - Курси валют України

Встановити
12 січня 2018, 16:24

У 2017 році зросли інвестиції в світову нерухомість

Всупереч політичній нестабільності, обсяг інвестиційних транзакцій в 4-му кварталі 2017 року збільшився до 213 млрд дол.

Всупереч політичній нестабільності, обсяг інвестиційних транзакцій в 4-му кварталі 2017 року збільшився до 213 млрд дол.
У 2017 році зросли інвестиції в світову нерухомість/Фото: rbc.ua

Про це йдеться в даних дослідження компанії JLL.

У порівнянні з 206 млрд доларів роком раніше. В результаті річний інвестиційний показник виріс на 2%, до 677 млрд дол.

«Зростання економіки, низькі процентні ставки і відсутність інфляційного тиску, що спостерігалися в усьому світі в 2017 році, створили ідеальні умови для інвесторів, — коментує Пранав Сетураман, відділ досліджень фінансових ринків і інвестицій компанії JLL.

За його словами, навіть заплановане скорочення програм з купівлі активів і зростання процентних ставок не привели до зниження активності на світових ринках завдяки сильним фундаментальним показникам і позитивним настроям, що, в свою чергу, позитивно позначилося на ринку нерухомості.

Незважаючи на пізню стадію поточного ринкового циклу, інтерес інвесторів до сектору залишався стабільним. І хоча ставки капіталізації на багатьох ринках знаходяться на мінімальних рівнях, високі показники грошового потоку підтримували ціни.

Північна і Південна Америка: тривале падіння США на тлі зростання сусідів

Продовжуючи динаміку всього року, в 4-му кварталі регіон Північної і Південної Америки продемонстрував зниження обсягу інвестиційних угод в порівнянні з аналогічним періодом 2016 року у 18%, до 64 млрд дол. Річний результат скоротився на 13% і склав 247 млрд дол.

«Епіцентром» негативної динаміки стали США, де інвестиційний показник став рекордно низьким з 2013 року — 224 млрд дол. (Зниження на 16% рік до року). Північні «сусіди» США завершили рік набагато успішніше: так, обсяг угод в Канаді досяг 17 млрд дол., перевищивши на 22% попередній показник і на 23% середньорічний результат останніх років. Бразилія показала себе ще більш «світлою плямою» регіону, перевершивши досить слабкі попередні роки і продемонструвавши зростання в порівнянні з 2016-м на 166%, до 3,9 млрд дол.

Європа, Близький Схід і Африка (EMEA): Великобританія і Німеччина в лідерах

Інвестори продовжують цікавитися європейської нерухомістю, і в результаті обсяг угод в EMEA виріс в 4-му кварталі на 20%, до 101 млрд дол. 2017 рік для регіону в цілому також став успішним: обсяг інвестиційних угод у регіоні виріс на 16% і склав 284 млрд дол. Цій динаміці додатково сприяла слабкість американської валюти, яка підтримала показник в доларах.

Лідером, незважаючи на невизначеність на тлі Brexit, стала Великобританія, де обсяг угод виріс на 32% за рік. У Німеччині активність в 4-му кварталі знизилася, але сильний старт року дозволив завершити його з 5% -м зростанням. Нідерланди встановили рекорд на рівні 23 млрд дол., Перевищивши попередній максимум 2007 року на 55%. Позитивний тренд продовжився і в Південній Європі, де активність в Італії та Іспанії збільшилася в порівнянні з минулим роком на 19%, в Греції і Португалії — на 37% і 40% відповідно.

Азіатсько-Тихоокеанський регіон: рекордний кінець року

Другий рік поспіль Азіатсько-Тихоокеанський регіон ставить рекорд в 4-му кварталі. У жовтні-грудні обсяг угод досяг 49 млрд дол., Збільшившись в порівнянні з попереднім максимумом 2016 року у 9%, що призвело до 11% -го зростання за підсумками 2017 року, до 146 млрд дол.

Два найбільших ринку регіону, Китай і Японія, продемонстрували кращі результати в регіоні, додавши 5% і 6% відповідно. Високий попит дозволив Гонконгу завершити рік на рекордній позначці в 16 млрд дол. (Зростання на 59% до попереднього року). Збільшення показника також зафіксовано в Австралії (+ 12%) і Сінгапурі (+ 20%).

Прогнози

Експерти JLL не очікують подальшого збільшення обсягу інвестиційних угод на світовому ринку нерухомості в 2018 році. На їхню думку, відносний недолік якісного продукту в поєднанні з пізньою стадією ринкового циклу можуть привести до невеликого зниження показника — на 5-10%, з річним результатом на рівні 630 млрд дол.

Зміни на ринку будуть стимулювати інвесторів в пошуку прибутковості розглядати нові стратегії, в тому числі зміщувати фокус на боргове фінансування, угоди злиття і поглинання та альтернативні сектори ринку нерухомості.

Коментарі - 1

+
0
Сергей Инвестиции
Сергей Инвестиции
29 березня 2018, 6:07
#
Живу в США (Флорида) 3 года, и спада инвестиционной активности в недвижимость не наблюдаю. Новые коттеджные поселки люкс класса растут как грибы — это тысячи домов, цена на которые от 800.000 — 2,000,000$.
Затем пятизвездочные отели, многоэтажные жилые комплексы также очень активно строятся!
А в правильных местах — ажиотаж на участки под застройку отелей и коттеджных поселках.
Только в Орландо в год вводится более 800.000 номеров в год — это очень круто.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися