Мінфін - Курси валют України

Встановити
11 січня 2018, 12:08

ДФС розповіла про новації орендної плати за землю

Зміни, які внесені до Податкового кодексу, торкнулися і плати за землю. Що це за зміни, роз'яснює головне управління ДФС в Дніпропетровській області на своєму офіційному сайті.

Зміни, які внесені до Податкового кодексу, торкнулися і плати за землю.
Фото: dniprograd.org

Як повідомляється, встановлено, що річна сума орендної плати за землі державної і комунальної власності не може бути меншою за розмір земельного податку (пп. 288.5.1 ПКУ):

  • для земельних ділянок, нормативну грошову оцінку яких проведено, – в розмірі не більше 3% їх нормативної грошової оцінки, для земель загального користування – не більше 1% їх нормативної грошової оцінки, для сільськогосподарських угідь – не менше 0,3% і не більше 1 % їх нормативної грошової оцінки;
  • для земельних ділянок, нормативну грошову оцінку яких не проведено, – в розмірі не більше 5% від нормативної грошової оцінки одиниці площі ріллі по АРК або по області, для сільськогосподарських угідь – не менше 0,3% і не більше 5% від нормативної грошової оцінки одиниці площі ріллі по АРК або по області.

Також, фізичні особи — підприємці (ФОП) звільняються від відповідальності, передбаченої ПКУ за несвоєчасну сплату податкового зобов'язання з плати за землю, якщо контролюючий орган не направив (не вручив) податкове (податкові) повідомлення-рішення (пп. 266.10.2 ПКУ).

Крім того, підрозділ 6 ПКУ доповнено пунктом 9, згідно з яким індекс споживчих цін за 2017 рік, який використовується для визначення коефіцієнта індексації нормативної грошової оцінки сільськогосподарських угідь, земель населених пунктів та інших земель несільськогосподарського призначення, застосовується із значенням 100%.

Зміни працюють з 1 січня 2018 року.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися