Мінфін - Курси валют України

Встановити
10 січня 2018, 11:12

ДФС нагадала про нові правила нарахування податкової знижки на навчання

Правила отримання податкової знижки, пов'язаної з навчанням члена сім'ї першого ступеня споріднення з 1 січня 2018 роки змінилося. Як, роз'яснило головне управління ДФС у Київській області.

Правила отримання податкової знижки, пов'язаної з навчанням члена сім'ї першого ступеня споріднення з 1 січня 2018 роки змінилося.
Фото: patriot.te.ua

Як повідомляється, фізична особа — платник податків має право включити до податкової знижки фактично здійснені ним протягом звітного податкового року витрати на користь вітчизняних вищих та професійно-технічних навчальних закладів для компенсації вартості здобуття освіти такого платника податку та/або члена його сім'ї першого ступеня споріднення (пп. 166.3. 3 ПКУ).

Тобто, податкову знижку можуть отримати батьки, чоловік або дружина, діти, в т.ч. й усиновлені.

«Мінфін» нагадує, що вже за результатами 2017 року платник податку може скористатися правом на отримання податкової знижки, пов'язаної з навчанням члена сім'ї першого ступеня споріднення, незалежно від того, отримує чи ні такий член сім'ї заробітну плату.

Також, в 2017 році скасовано обмеження щодо суми витрат, яку дозволяли включати до податкової знижки, і щодо навчального періоду, за який проведена оплата.

Тому тим, хто сплачував за навчання в 2017 році, є сенс скористатися податковою знижкою у цьому році. Оскільки сума, отримана в результаті, може бути значно вище ніж у попередній роках.

Однак, як і раніше, загальна сума податкової знижки, нарахована платнику податку в звітному податковому році, не може перевищувати суму заробітної плати (пп. 166.4.2 ПКУ).

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися