Мінфін - Курси валют України

Встановити
9 січня 2018, 16:32

Євро і фунт дешевшають до долара та ієни

Євро в ході торгів у вівторок продовжило зниження в парі з доларом США на заявах керівників Федеральної резервної системи (ФРС).

Євро в ході торгів у вівторок продовжило зниження в парі з доларом США на заявах керівників Федеральної резервної системи (ФРС).
Євро і фунт дешевшають до долара та ієни/Фото: youcapital.ru

Як повідомляє MarketWatch, фунт стерлінгів дешевшає через політичну плутанину в британському уряді.

Китайський юань також демонструє зниження після скасування центробанком механізму коригувань в рамках щоденного валютного фіксингу.

Разом з тим курс японської ієни росте по відношенню до більшості валют через рішення Банку Японії скоротити обсяг покупки найбільш довгострокових держоблігацій, повідомляє агентство Bloomberg.

Євро до 14:15 кв 9 січня подешевшав до $1,1928 в порівнянні з $1,1967 до закриття попередньої сесії в Нью-Йорку. Минулого тижня єдина європейська валюта піднімалася до максимуму за три роки, перевищивши $1,20.

За оцінками Societe Generale, євро в 2018 році продовжить зростання, хоча він і буде більш стриманим, ніж у 2017 році.

Курс долара в парі з японською нацвалютою знизився до 112,67 ієни/$ 1 проти 113,09 ієни/$ 1 у понеділок, євро коштував 134,40 ієни в порівнянні з 135,34 ієни напередодні. Фунт стерлінгів опустився на 0,2% до долара після низки перестановок в британському уряді.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися