Мінфін - Курси валют України

Встановити
9 січня 2018, 11:20

Валютний ринок: чекаємо активізації клієнтів

Цього вівторка на валютному ринку активність клієнтів та банків почне зростати після різдвяних свят, а погоду на ринку будуть робити ситуативні інтереси великих гравців.

Цього вівторка на валютному ринку активність клієнтів та банків почне зростати після різдвяних свят, а погоду на ринку будуть робити ситуативні інтереси великих гравців.
Фото: flickr.com

За нашими прогнозами буде здійснено до 500 угод на суму не менше 280-340 млн доларів.

Крім звичайного поступового розгойдування ринку після тривалих вихідних - на міжбанк вплине і фактор вихідного понеділка в Україні при роботі в цей день банків ЄС і США. Сьогоднішнім днем ​​нашими фінустановами буде зарахована виручка експортерів за минулу п'ятницю і неробочий понеділок.

Таким чином, обсяги обов'язкових продажів не пізніше завтрашнього дня зростуть, що спрацює на зміцнення гривні.

Крім цього, 9-го і 10-го числа збільшаться і залишки на коррахунках - банки почнуть повертати свої ресурси, розміщені на новорічні свята в купівлю депозитних сертифікатів Нацбанку.

Зростання ліквідності в системі розв'яже руки як спекулянтам, так і самим фінустановам, яким треба відрегулювати свою валютну позицію. Активізуються і імпортери, які вже накопичили на окремих рахунках в своїх банках гривню для придбання валюти.

Нацбанк постарається не втручатися в ситуацію, якщо котирування долара будуть ситуативно зростати.Але у разі перевищення пропозиції валюти над попитом - регулятор з задоволенням вийде через аукціон або «запит кращого курсу» з викупу долара на торги для поповнення ЗВР.

Мінфін прогнозує на сьогодні коридор по долару в межах 28,10-28,18 гривень.

Ситуація на готівковому валютному ринку:

Готівковий долар майже не змінив своїх котирувань у порівнянні з вихідними.

Курс американської валюти в банках на 10 ранку: прийом 27,95-28,10 і продаж 28,20-28,45 гривень.

В обмінниках фінкомпаній: купівля 28,05-28,15 гривень та продаж 28,20 -28,45 гривень.

Про тенденції на торгах за 5 січня можна прочитати тут, а графік котирувань по долару, євро і рублю - подивитися тут.

Свої прогнози щодо офіційного і ринкового курсів долара ви можете залишити тут:

Слідкуйте за цікавими і ексклюзивними матеріалами «Мінфіну» в Telegram

Коментарі - 4

+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
9 січня 2018, 13:08
#
«Минфин прогнозирует на сегодня коридор по доллару в пределах 28,10-28,18 гривен.» — корридор не совпал. Несмотря на и дальшее уеньшение остаков и вливание валюты на рынок, еще много игроков спешат скупить валюты для вывода дивидендов. Есть как предложение, так и немалый спрос, на пару копеек вырастит, но не существенно. Наличный будет спокоен.
+
0
Nekrasov
Nekrasov
9 січня 2018, 13:32
#
Для AleksandrBank. 1) Уменьшение остатков на коррсчетах до 33,7 млрд гривен на УТРО 9 января!!! Сегодня в течении дня банки заберут все, что разместили на короткие сроки через депсертификаты НБУ и поэтому остатки на вечер буду уже отнюдь не 33 млрд гривен. Такие размещения перед долгоиграющими выходными — обычная казначейская практика любого коммерческого или госбанка последних лет. Так что реальная ликвидность будет гораздо выше и тут он все написали правильно. 2) Основное вливание валюты на рынок произойдет завтра — сегодня только зачисление валютной выручки за два дня 5 и 9 января — обязательная продажа пройдет в основном 10-м числом. Об этом они тоже правильно написали. 3) Курс с утра падал на межбанке до 28,14/28,17 (т.е. Минфин спрогнозировал коридор в который доллар реально и вошел 28,10-28,18 ) и только к 11:35 крупные покупатели вышли на торги и активно скупаются (и это не дивидендщики — они основное уже отыграли 4 и 5 января) — а нефтетрейдеры и газовщики, что и разворачивает рынок. Они ж об этом и пишут уже в первом абзаце: « В этот вторник на валютном рынке активность клиентов и банков начнет расти после рождественских праздников, а погоду на рынке будут делать ситуативные интересы крупных игроков».Так ведь и происходит — крупные клиенты -покупатели вздергивают курс своими скупками. Тогда, что не так они написали?
+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
10 січня 2018, 12:03
#
К сожалению и сегодня курс движется вверх. несмотря на приток валюты за выходные.
+
0
Nekrasov
Nekrasov
9 січня 2018, 13:37
#
Да забыл — и на наличном отнюдь спокойствия не наблюдается — по-тихоньку снижают, так как обороты обменок просели в тех банках, гду курс продажи с утра ставили по 28,40-28,45 гривен. Все ждут завтрашних распродаж обязательной продажи за два дня, что ударит и по котировкам не только межбанка, но и наличного рынка. А там два сценария — либо завтра весь излишек полготит сам рынок(что более вероятно), либо НБУ выйдет со скупкой доллара завтра на рынок и таким образом не даст баксу сильно просесть. Так что лично я не ожидаю существенного падения ниже 28 гривен.Но тишины на налином рынке нет. Идет постепенное снижение спреда, а значите больших скачков котировок никто из них не ждет.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися