Мінфін - Курси валют України

Встановити
5 січня 2018, 12:25

Tesla не виправдали очікуваний рівень поставок Model 3

Акції Tesla Inc знизилися в ціні під час останньої торгової сесії після того, як компанія опублікувала звіт за четвертий квартал 2017 року, в якому було вказано, що постачання електромобіля Model 3 не виправдали очікування, повідомляє аналітичний відділ компанії Trade12.

Попри те, що Tesla Inc скоротила свої цільові показники по виробництву і постачанню Model 3, інвестори у черговий раз стурбовані загальною здатністю компанії збільшити виробництво, оскільки компанія не виправдала очікування по постачанню автомобілів Model 3.

У жовтні минулого року Tesla повідомили, що їм вдалося доставити 220 одиниць Model 3 із загальним обсягом виробництва 260 одиниць, що значною мірою нижче очікуваних 1500 одиниць, зроблених за цей квартал.

Tesla передбачали, що зуміють зробити близько 1500 одиниць Model 3 за той же квартал. Tesla також оголосили тоді, що мають намір збільшити виробництво до 5000 автомобілів Model 3 за тиждень до кінця 2017 року.

Акції Tesla знизилися після того, як їм не вдалося виконати свою обіцянку. Проте, оголошення і очікування ринку від компанії відносно її планів по створенню першої у світі напіввантажівки тримало торгівлю акціями в основному на стабільному рівні, незважаючи на невтішні обсяги виробництва.

У четвертому кварталі Tesla оголосили, що зможуть поставляти тільки 1550 автомобілів Model 3, що значно нижче, ніж очікувані аналітиками 4 100 автомобілів. Tesla також оголосили, що їм вдалося зробити близько 1425 автомобілів Model 3 в четвертому кварталі, скоротивши свої попередні цілі по випуску 5000 автомобілів в тиждень до кінця другого кварталу.

Tesla також спочатку прогнозували, що загальний обсяг виробництва досягне 500 000 до 2018 року, що є величезним стрибком від їх загального об'єму поставок у розмірі 80 000 в 2016 році. Впродовж останніх декількох місяців компанія оголосила, що зіткнулася з проблемами у виробництві доступного авто Tesla.

Нині Tesla чекає виробництва 5000 автомобілів Model 3 до кінця червня цього року, відходячи від своїх первинних цілей на три місяці. Загальний прогноз виробництва для компанії знову зацікавив інвесторів, оскільки компанія має намір розв'язати проблему, яка нині торкається приблизно 1 мільярда доларів.

Слідкуйте за оглядами Trade12, які освітлюють останні новини ринку і оновлення. Приєднуйтеся до кращого форекс брокера, відкривайте торговий рахунок з Trade12.com вже сьогодні!

Джерело: Мінфін